karacsony22017. december 06-án éjjel a Mikulás a puttonyában meghozza a patkány hónapját. Folytatódik a tél, a víz időszaka. Tehát továbbra is sokat jár az agyunk, a lábunk és az érzelmeink. 

Először is decemberben nagyon kreatív energia vesz körbe bennünket. Szóval aggodalomra semmi ok, ha eddig még nem találtad ki, hogy ki, mit kap ajándékba, akkor 6-a után korszakalkotó ötleteid támadhatnak. De nemcsak a vásárlás lehet a megoldás, mert ehhez a kreativitáshoz az is hozzátartozik, hogy akár kézzel készült ajándékkal is meglephetjük szeretteinket. Szóval bízzunk a fantáziánkban és a bennünk megerősödő gondoskodási indíttatásban, így megtalálhatjuk mindenki számára a legjobb ajándékot. 

 

De ezzel együtt jár az is, hogy akár a munkában, akár a magánéletben, vagy bármilyen tevékenységünkkel kapcsolatosan feltámad bennünk a fejlődés iránti vágy. Egyszerűen az évvégi hajrában még jobban tudunk teljesíteni, eredetibb ötleteink lesznek és még akár az új ismeretek tanulását is magunkra vállalhatjuk. Csak azért, hogy többek, jobbak, tájékozottabbak és ügyesebbek legyünk. Úgyhogy idén a másik fejlődését szolgáló tanfolyam is kiváló ajándék lehet!

December hónap indulásának pillanata ajándék az égiektől. Egy olyan állással indul a hónap, ami magas szinten majdhogynem a legszebb érzéseket tudja hozni. Az adventi készülődés időszakában, az ünnepi előkészületekben mind-mind érezhetjük, hogy van értelme az egésznek, van miért sütni-főzni, ajándékot csomagolni, cinkosan kuncogni előre a remélt reakción. Olyan mértékű szeretet ébred fel bennünk, amiben szinte magunk is fürdünk. Az ünnepi pillanatokban pedig elég egymás szemébe nézni ahhoz, hogy érezzük az összetartozást, az élet igazi értelmét, és a végtelen szeretetet. A külső ingerekben, a reklámokban, médiában, az üzletekben folyamatos annak a nyomása, hogy csak nagy ajándékokkal, tökéletes terítékkel, különleges ételekkel és kifogástalan megjelenéssel ünnep az ünnep, enélkül aztán fabatkát sem ér. Pedig ez nem igaz. Az ünnep mindig belőlünk indul ki, mindig bennünk születik meg. Az ünnep nem a boltok polcain sorakozik, nem a sütőben sül és nem is a pohárban csilingel. Nem az a lényeg, hogy ragyogjon a lakás, ha nincs mindenre idő, nem baj. Ha nincs hatféle sütemény, nem baj. Ha rántott húst eszünk szenteste, nem baj. Akkor van baj, ha nem szólunk egymáshoz a vacsoránál. Akkor van baj, ha annyira nem figyelünk a másikra, hogy sebtében veszünk neki valamit, ami nem is tetszik neki, amire nincs is szüksége. Akkor van baj, ha vacsi után egyből bekapcsoljuk a számítógépet és a tv-t, mert annyira nincs mondanivalónk egymásnak.... akkor van baj, ha szívünkben kihúny az a pici láng, a szeretet lángja. Ha már csak a pénz az úr és mindenki más csak idegesít bennünket. Az sokkal nagyobb baj minthogy nem marad idő felmosni. És most mindehhez hatalmas támogatást kapunk fentről. Hogy felismerjük az ünnep igazi jellegét, azt, hogy a közösen eltöltött idő a legszebb ajándék. Most ha odafigyelünk képesek leszünk ezt megérteni és átélni. Gyönyörűvé varázsolhatjuk a szeretet ünnepét, olyanná amire évek múltán is szívesen emlékszünk. 

Ezért aztán tegyük félre a hatalmas vágyainkat, ne attól tegyük függővé a boldogságunkat, hogy mit kapunk, hogy mennyit ettek a rokonok, hogy minden tökéletesre sikerült-e. Mert amennyire tud ez az állás emelni bennünket, ugyanannyira okozhat fájdalmat azzal, ha az irreális elvárásaink meg nem valósulásában tocsogunk. Csak rajtunk múlik, hogy melyik irányba fordulunk, melyik oldalát éljük meg ennek az energiának. Figyeljünk oda, ne legyünk saját magunk ellenségei!

Amúgy az egész december támogatja a társas összejöveteleket. Nem fog nehézséget okozni beszélgetni a legtávolabbi rokonokkal, vagy vegyülni a kollégákkal a karácsonyi partyn, esetleg megbeszélni a nagyival a Halhatatlan szerelem 1248. részét. Amire viszont érdemes odafigyelni, hogy az érzékenységünk ki lesz hegyezve egész hónapban. Ha bármi bánt minket, akkor próbáljuk azonnal megbeszélni, ne gyűjtögessük magunkban a sérelmeket, mert amikor betelik a pohár, akkor úgy jöhet ki belőlünk, ahogy nem szeretnénk, nehogy emiatt legyen később lelkiismeret-furdalásunk. 

Egész hónapban nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne engedjük magunkat irányítani, hogy ne hagyjuk magunkat kihasználni. Ne legyen a szeretet ünnepe indok arra, hogy erőnkön felül próbálunk másnak megfelelni és kiszolgálni a kívánságait. Ne engedjük, hogy a szeretetet fegyverként használja valaki ellenünk, sokszor azzal teszünk a legjobbat, akár magunknak, de a másiknak is, hogy nemet mondunk. Hiába a szívesség, az elvégzett feladatok, a másik elégedettsége, ha mi belül szenvedünk az egésztől. Ha a másik tudná, hogy ezzel mit okoz bennünk, valószínűleg ő sem várná el ezt az áldozatot. Ezért fontos, hogy kiálljunk magunkért ebben a hónapban is, bármennyire is azt érezzük, hogy most önfeláldozónak kell lennünk, mert ez az elvárás. A saját határainkat mindig tartani kell, hiszen különben hol leszünk mi a saját életünben? 

Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek áldott, békés, szeretetteli karácsonyi ünnepeket és azt, hogy ez a mély összetartozás, a végtelen szeretet és a béke ne csak arra a pár napra koncentrálódjon, hanem kísérjen el minket életünk minden hátralévő napján. 

Kicsit bővebben az alábbi videóban:

Comments powered by CComment