pine 2960217 640Van egy nagyon érdekes tanítást hozó állás - szakszóval kifejezve - oppozíció a kínai asztrológiában, ami egy olyan szembenállás a horoszkópban, ami arra utal, hogy eljött az ideje az egyedül cselekvésnek, a saját erőd megtapasztalásának. Nézzük meg mit mond az asztrológia, majd hallgassuk meg ugyanezt a hatást egy pszichológus szemszögéből is. 

 

Vannak olyan időszakok az életünkben, amikor úgy érezzük, hogy nem kapunk sehonnan sem segítséget. Úgy érezzük, hogy egyedül maradtunk, hogy csak magunkra számíthatunk és bármit is akarunk tenni, azt nekünk kell megtenni. Kétféleképpen élhetjük meg ezt, vagy lekucorodunk a sarokba és nagyon sajnáljuk magunkat, hogy az élet kegyetlen és milyen egyedül vagyunk, vagy pedig felszívjuk magunkat és megtesszük ami tőlünk telhető. Utóbbi esetben jön a döbbenet, hogy mi mindenre képesek voltunk egyedül is. 

Ugyanis az Univerzumnak ezzel a tanítással nem az a célja, hogy bárkivel is kibabráljon, hanem pont az, hogy ráébresszen bennünket mennyi erő lakozik bennünk. Amit nem vennénk észre olyan szituációkban amikor mások elintézik, megoldják és kipipálják helyettünk a feladatokat. Ezért szükség van arra, hogy belekerüljünk olyan helyzetekbe amikor külső támogatás nélkül, a saját erőnkből vagyunk kénytelenek boldogulni. De ez vezet ahhoz a felismeréshez, hogy a megoldás után ráeszmélünk sokkal többre voltunk képesek mint valaha is gondoltuk volna. És ezáltal (ez az alábbi videóban is elhangzik) muníciót tudunk gyűjteni az életünk további részére, amikor legközelebb kerülünk nehéz helyzetbe, mert már bennünk lesz a biztos tudás, hogy már máskor is képesek voltunk megoldani, akkor most is menni fog. 

Gondolj csak bele! Ha folyton ott van veled valaki, aki segít, akkor nem fogod tudni mennyi a te részed a megoldásban, az nem fog téged erősíteni és önbizalommal feltölteni, inkább csak azt látod meg, hogy már megint nem ment egyedül. Ellenben ha rákényszerülsz, hogy egyedül cselekedj, ha tisztán te csinálsz meg valamit, akkor az a te érdemed. Akkor láthatod, hogy igenis képes vagy, többre is mint gondolod. 

Például amikor a gyermekedet tanítottad járni, akkor egy ideig fogtad a kezét, segítettél megtenni neki az első lépéseket, majd amikor már úgy láttad, hogy segítséggel boldogul, akkor elengedted a kezét, hogy egyedül is megpróbálhassa. Hiszen ha soha nem engeded el a kezét, akkor kis túlzással szólva mindig fogni kell, soha nem tanulhatja meg az önálló járást. Ezzel rosszat tennél vele, hiszen nem lehetne önálló. Látszólag veszélynek teszed ki, hiszen eleshet. Párszor el is fog. De aztán eljön az idő, amikor már biztos lábakon totyog, magával víve a tudást, hogy egyedül is képes járni. Ezért amikor a mi kezünket engedi el az Univerzum, amikor mi maradunk látszólag támasz nélkül, akkor elsőre nekünk is úgy tűnhet, hogy cserbenhagytak minket. Pedig csak megkaptuk az esélyt arra, hogy egyedül is megtanuljunk boldogulni, hogy felfedezzük minden erő bennünk van és képesek vagyunk rá. 

A kínai asztrológiában ennek az állásnak a szimbóluma a sziklán növő fa. A fa úgy is megnő és kiteljesedik, hogy a sziklától szinte semmi támogatást nem kap. Nem tápláló anyaföldben vannak a gyökerei, hanem a kemény sziklán vékonyan megtelepő földben. A fa mégis él és növekszik, mert képes rá. 

A horoszkópban tehát látszik, hogy mikor jött el az önálló cselekvés ideje. Látszik, hogy az adott helyzetben segítséget kell-e kérned, vagy pont abban áll a megoldás, hogy egyedül cselekedj. 

És akkor jöjjön ugyanennek az állásnak a pszichológiai megközelítése Almási Kitti gondolataival:

 

Comments powered by CComment