dog 1007594 12802019. október 8-án a délutáni órákban kergeti ki a kutya a kakas energiáit véglegesen. A külcsín helyett a belbecs kerül előtérbe, a legnagyobb fókuszunk a biztonságon és az életünk alapjain lesz. Mindezt kreatívan meg is tudjuk alapozni, erőben és kitartásban sem lesz hiány, október a megerősödés hónapja.

Az október a kínai asztrológiában az ősz záró hónapja. Míg az időjárásban csak most teljesedik ki igazán ez az évszak, addig az energiák terén lassan búcsúzik is. 

Általánosságban ebben a hónapban nagyon egyenesek, becsületesek, de nagyon ragaszkodóak is vagyunk. Gyakorlatilag mindenhez. Otthonhoz, hazához, munkahelyhez, társhoz, de még a véleményünkhöz is! Ez úgy jelenik meg leginkább, hogy rengeteg jó ötletünk lesz, akár egészen újítóak is, viszont mélyen belül a változatlanságban találjuk meg a biztonságot. Ezért aztán ebben a hónapban annyira nem kísérletezünk, hanem abban próbálunk fejlődni, javulni és javítani amink van. Ez inkább a megerősödés hónapja lesz, nem pedig az újdonságoké. Javítani dolgokon viszont nagyon is tudunk, hiszen ez a hónap abban támogat meg minket, hogy rálássunk a problémáinkra, azok gyökerére, eredetére, összefüggésében legyünk képesek átlátni minek mi az oka és így akár helyre is hozni dolgokat. Amire figyeljünk, az a makacsságunk, mert nagyon határozott elképzeléseink vannak októberben, amiből juszt sem akarunk engedni. Ebben a hónapban nagyon igaz, hogy ami nem hajlik, az törik. A túlzott merevség, rugalmatlanság előbb-utóbb fájdalommal jár. Gyakorolj némi rugalmasságot, hallgasd meg a másikat. Ha elsőre nem is nagyon tudod elfogadni a másféle hozzáállását, azért idővel lehet, hogy majd belátod, volt némi igazság abban amit ő mondott. 

Nagyon erősen megjelenik a hónapban a biztonság iránti vágyunk. A napi 1 perces videókban rendszeresen hallhatod tőlem, hogy ez mindenkinél azon a területen jelentkezik ami számára a biztonságot szimbolizálja. Van akinek a pénz az, számára megnyugtató, ha vastag a pénztárcája, vagy a bankszámlája. Van akinek a munkája, munkahelye, attól érzi magát biztonságban ha tudja, hogy a főnökei megbecsülik, számítanak a munkájára. Van akinek a családja, barátai jelenléte, megléte hozza a "biztonságban vagyok" érzést. Ebben a hónapban ez most fontossá válik, pontosan ugyanannyira mint a hátterünk, az otthonunk. Most törekszünk rá, hogy megerősítsük magunkat, mind a vágyott biztonságban, mind pedig a háttérbázisunk tekintetében. Akkor tudunk jól érvényesülni ebben a hónapban, ha otthon minden rendben van. 

Az arra hajlamosabbak viszont érezhetik, hogy lustábbak lettek. Kicsit zárkózottabbá, magunkba fordulóvá tehet bennünket ez a hónap, akár még a halogatás is megjelenhet. Elhalkulhatunk és észrevehetjük, hogy a pihenés fontosabbá válik a feladatoknál. Ha jól esik, használjuk ki, de vigyázzunk a kóros semmittevéssel, mert fejünkre nőhetnek a feladataink.

Az elején említettem, hogy nagyon jól rálátunk ebben a hónapban mi a hiba, vagy hol a gyökere. Az újdonságok bevezetésére nem törekszünk, viszont javítani a helyzetünkön igen és persze a biztonságunk stabilizálására is. Ehhez nagyon sok erőnk lesz ebben a hónapban. Nem lesz hozzá arra szükségünk, hogy bárki a segítségünkre legyen, egyedül is képesek leszünk teremteni, megvalósítani. Sőt egy kicsit egyedül is érezhetjük magunkat az ötleteinkkel, mert ebben a hónapban nagyon úgy tűnik, mintha mindenki fütyülne ránk. De ez azért van, mert valójában nem is kell neked segítség és mire vége lesz a hónapnak nagyon rá fogsz csodálkozni, hogy mi mindenre vagy képes egyedül. Ezzel kapcsolatosan született már egy cikk AZ ERŐ BENNED VAN címmel, ebben részletesen kifejtem ennek az állásnak a hatását, ha még nem olvastad ajánlom, a végén még Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus gondolatait is meghallgathatod a témával kapcsolatban. A megoldás az erőd megélésében van, ahelyett, hogy az önsajnálatba menekülnél szívd fel magad és tedd a dolgod, mert képes vagy rá!

Ezek a hónap fő energiái, de azért akad némi figyelmeztetés is, hogy milyen módon tedd a fentieket. Elsősorban tisztán. A legnagyobb fejlődést, előrejutást, megerősödést akkor éred el, ha igyekszel betartani a szabályokat és nem kerülgeted őket. Nagyon egyszerű, mert ha kerülúton akarsz előbbre jutni, akkor maximum eltévedsz, de a célt nem éred el. Megvannak októberben a vágyott céljaid, de vizsgáld meg őket, hogy vajon tényleg a tiédek-e, vagy hagytad magad befolyásolni mások által. Ezt néha nehéz megítélni, mert sokszor tudattalanul megyünk a társadalmi normák irányába, még akkor is, ha nekünk mélyen belül az nem jó. Legyél magadhoz őszinte, mert nagy erőket tudsz októberben megmozdítani és végül ott találod magad, hogy nem is ilyen lovat akartál. Legyél türelmes, minden megvalósuláshoz idő kell. Tudom, hogy nehéz kivárni a dolgok alakulását, mikor te már minden tőled telhetőt megtettél, de most muszáj lesz. Amikor aggódnál, hisztiznél és toporzékolnál, akkor jusson eszedbe, hogy erő kell ahhoz is, hogy tudj várni és a türelem egy nagyon fontos erény, most gyakorolhatod. Nagyon hajt ebben a hónapban, hogy elérd a céljaidat, de a cél bizony nem minden eszközt szentesít. Másokat az érzelmeiken keresztül magad mellé állítani és azon keresztül irányítani nem jó irány. Minderre akkor döbbensz rá igazán, amikor te magad tapasztalod, hogy milyen fájdalmas mikor valaki, a felé irányuló szereteteden feszít keresztre

Dióhéjban: októberben a változatlanság jó és minden megjavítható. Jól rá is látunk, hol a teendő, erőnk, kitartásunk is van megvalósítani. Ez a hónap inkább a magányos farkasokat támogatja, így tanít az egyéni felelősségvállalásra és ébreszt rá az erődre is. 

Kívánok erőben, teremtésben, pihenésben és felismerésekben gazdag októbert!

Szeretettel:

Szilvi

Ha pedig mindezt példákkal illusztrálva is hallani akarod, akkor nézd meg az alábbi videót:

Comments powered by CComment