deco 4501337 640December 7-én a déli órákban búcsúzik a disznó és átadja a helyét az újabb vízes energiának, érkezik a patkány hava! Ha jól vetted az akadályokat és megtanultál koncentrált lenni, ennek most az évvégi hajrában igazán hasznát veszed. Vizes év vizes hónapjában, amikor még plusz víz energiák is képződnek milyen is lehetne az ünnep, ha nem érzelmekkel teli? Idén még a Jézuska is sírva érkezik a meghatottságtól! 

A szentimentalizmuson kívül azért más is jelen lesz decemberben. Az ünnepi teendők elvégzéséhez nagyon erős maximalizmus járul hozzá, egyfajta "mindenre képes vagyok" életérzés. Ezt persze nem csak a bejglisütésnél tudod felhasználni, hanem bármilyen feladatod elvégzésénél. Nagyon sokszor vagyunk úgy, hogy még be szeretnénk hozni a lemaradásunkat, belehúzni a végén, hogy az új évet tiszta lappal, nyugodtabban kezdhessük, ennek az az ára, hogy mire megérkeznek az ünnepek lemerülnek a tartalékaink és csak pihegünk a karácsonyfa alatt fáradtan. Idén ezt könnyebb lesz megvalósítani, mert hatalmas belső erővel, maximalizmussal leszünk felvértezve.

A titkos szuperhőserőnk decemberben a rutinunk és a legyőzhetetlenségünk. Idén karácsonykor úgy tudunk a leghatékonyabbak lenni, ha nem újdonságokkal kísérletezünk, hanem a megszokott és bevált rutinjainkat alkalmazzuk. Egyébként ez is esik a legjobban. Bejáratott takarítási szokások, receptek, hagyományok fognak nekünk abban segíteni, hogy ez az ünnep tökéletes legyen. Most akkor fogjuk azt érezni, hogy megérkezett az ünnep varázsa, ha minden, vagy legalábbis sok dolog a megszokottak szerint zajlik. Az ismerősség kellemes melegsége járja át a szívünket. 

Nem könnyű összehozni egy karácsonyt süteményekkel, fával, ajándékokkal, találkozókkal, vacsorákkal és vendéglátással. Sok erő, kitartás és összeszedettség kell hozzá. Ahhoz, hogy a sok teendő miatt ne ne essünk kétségbe, kell egy nagy adag humor, ami decemberben rendelkezésünkre áll. Odaégett a bejgli? Nem ég a karácsonyfaizzó? Nem jött meg az egyik ajándék? Ezek azok a problémák amik nem igazán tudnak most letörni bennünket. Persze azt nem mondtam, hogy nem húzzuk fel magunkat, de véglegesen nem fogunk kétségbe esni. Decemberben semmi nem tudja hosszú távon lehúzni a hangulatunkat, képesek leszünk saját magunkon és a bajainkon nevetni és bármi is történik, felállni és továbbmenni. Minden helyzet megoldható és meg is fogjuk oldani. 

De hogy miért írtam, hogy még a Jézuska is pityeregve hozza a fát? Mert olyan évben vagyunk, amikor túlcsordulnak az érzelmeink. Beértünk egy olyan hónapba ahol szintén ez jellemző, tehát már eleve dupla olyan érzelmesek vagyunk mint az év többi hónapjában, és akkor még pluszban, egyfajta grátiszként létre is jön mégegyszer ez az energia. Szóval háromszoros érzelmesség lesz jelen egész hónapban, úgyhogy elő a zsebkendőket, lelki tisztítókúra indul! De viccet félretéve tényleg csordultig leszünk érzelmekkel, ami csodás megéléseket hozhat és azokat is meglágyíthatja kicsit, akik máskor erősen tudják tartani magukat. Egy-egy karácsonyi dal, egy csillogó szempár, egy nagyon eltalált ajándék, egy megható történet mind-mind azzal végződhet, hogy bepárásodik a szemünk a meghatottságtól. 

Igazából nagyon szuper decemberünk lesz. Hiszen a sok-sok évvégi teendőhöz megkapjuk a kellő erőt, kitartást és humort, hogy könnyebb legyen átvészelni, de mellette ott lesz bennünk az érzelgősség is, könnyebb lesz most ajándékot választani, könnyebb lesz megérteni a másikat, megérezni, hogy mi van vele, így egy sokkal mélyebb összekapcsolódásban telhetnek az ünnepek, de mellette a jókedv is jelen lesz. Kell ennél jobb kombináció?

Ezek a legerősebben ható energiák, de lássuk, mi van még elrejtve számunkra, a hónap indulásakor: idén decemberben beleadunk apait-anyait, többet teljesítünk mint várják tőlünk, mi magunk tesszük magasra a lécet. Könnyen dühbe jövünk, de hamar múlik is, ezért a készülődés közben ha érezzük, hogy valamin felbosszantjuk magunkat, inkább vegyünk pár mély levegőt, mert pár perc múlva úgyis elszáll a mérgünk, viszont ha közben valakit megsértettünk, akkor lehet, hogy fuccs a jó hangulatnak aznapra. Ha pedig valamit csinálni szeretnél, de nincs aki segítsen, ne aggódj, nincs is rá szükséged! Ahelyett, hogy azon nyavalyognál, hogy már megint egyedül kell valamit csinálnod, állj neki és meglátod mi mindenre vagy képes egyedül! Egész decemberben figyelj oda arra, hogy magadat is tartsd tiszteletben. Jöhetnek olyan szituációk, amikor nemet kell mondani, mert ha nem teszed, nem tudod igazán jól érezni magad. 

De a legfontosabb tanács decemberre, hogy olyan karácsonyod legyen, amilyet te akarsz, ne akarj megfelelni, ne akarj mindent tökéletesre csinálni, ne akard mindenkinek megtalálni a legjobb ajándékot, egyszerűen csak éld át az együttlétek örömét, a közös étkezések hangulatát, a fények, az ízek, az érzések kavalkádját. Éld át az igazi ünnepet, ami elvarázsol. Ehhez nem kell csillogó tisztaság, hatféle sütemény, ötfogásos vacsora és méregdrága ajándék. Ehhez kellessz te és a szívedben lakó szeretet. Jövőre már nem fogsz emlékezni az idei menüre, az öltözékedre, sem arra, hogy elrontottál-e valamit. De a karácsonyi csodára, ami az ünnepek alatt megszületik benned, igen. Erre törekedj és ne a tökéletességre!

Nagyon boldog, békés, szeretetben és együtt töltött időben gazdag Karácsonyt, bulitól hangos vidám Szilvesztert és sikerekben gazdag Új esztendőt kívánok mindenkinek!

Szeretettel:

Piller Szilvi

Ha pedig még egy kis kiegészítésre vágysz, kattint a videóra:

 

Comments powered by CComment