adventure 1850094 12802020. január 5-én éjjel fél 11-kor átszenderegjük magunkat a patkány hónapjából a bivaly hónapjába. Bár a Gergely naptár szerint már új évben vagyunk, a kínai asztrológiai év még nem ért véget, ezzel a hónappal záródik. Az új év az új energiáival majd február elején érkezik, addig még van időnk behozni a lemaradást és meglátni mi volt helyes és mi nem, min érdemes változtatni és mit érdemes ugyanúgy folytatni. A január most egy nagyon erős összegző hónap lesz, tele jó meglátásokkal. 

Az előrejelzés címe többféle értelmezésben is találó januárra. Először is a fény növekedésének időszakában vagyunk, egyre hosszabbak a nappalok és rövidülnek már az éjszakák. Ez a fizikai megnyilvánulása, de lelkileg ugyanígy működik, ez a hónap alkalmas arra, hogy meglássuk a lehetőségeket, felcsillanjon a remény és észrevegyük mi a jó út ami hosszútávon is minket szolgál. Akár a saját magunk életében, akár mások életében is megláthatjuk a lényeget. Ez pedig évzárásnak kiváló, hiszen nemsokára itt az ideje az új célok felállításának és legjobb ha azt megelőzi némi számvetés, átgondolás, hogy tisztább képpel indítsuk a következő évet. 

Ebben a hónapban mindenki kicsit szenzibilisebb lesz. Jobban megérintenek a dolgok, történések, érzékenyebben reagálunk a környezetünkre. Egy-egy vicc, vagy annak szánt beszólás is fájdalmasan érinthet bennünket. Sokkal komolyabban vesszük az életet mint decemberben. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyunk képesek lazítani, de alapból már nem az élet élvezete, hanem inkább a súlya jut eszünkbe először. Ha úgy érzed megbántottak, akkor ne dédelgesd magadban a sérelmedet, mondd ki, kérdezz vissza és könnyen meglehet, hogy a másik nem is úgy szánta, pusztán az érzékenyebb hozzáállásod miatt vetted a szívedre. Jobb ha ez kiderül mihamarabb, mert ha csak gyűjtögeted magadban a fájó élményeket, akkor azok belül izzanak és egy idő után robbanás lesz a vége. Egy robbanást kontrollálni pedig olyan mintha 20 vadlovat akarnál egyszerre megfékezni. Lehet, hogy sikerül, de biztos, hogy nem. 

Az érzékenység azonban nem csak arra jó, hogy ellenségeket gyártson neked a világban. Van egy nagyon jó oldala is. Mégpedig az, hogy képes leszel megérteni másokat, sőt, észreveszed, hogy téged is jobban értenek. Az őszinte nagy beszégletések hónapja lehet ez. A megnyílás nem könnyű, de most mégis azt érezzük, hogy jó elmesélni valakinek ami belül foglalkoztat. Jólesik megosztani a gondolatainkat és mivel mindenki befogadóbb, most nem olyan tanácsokat adunk és kapunk, hogy "felejtsd el", meg "lépj tovább", esetleg "szedd össze magad", hanem igazán mélyreható, hosszútávon is jótékony hatású gondolatokat tudunk egymással cserélni. Figyelj oda, hogy a másik mit mond, még ha elsőre nem is tetszik, jó szándékkal teszi. Lehet, hogy nem pont abban lesz majd a megoldás, de tovább gondolni mindenképpen érdemes. Főleg azért mert ebben a hónapban a belső szándékunk a segítés. Azért hallgatjuk meg a másikat, azért adunk tanácsot ha kéri, hogy segítsünk neki. Amikor beszélgetsz valakivel észreveheted magadban, hogy mennyire jó érzés, ha hozzá tudsz tenni valami hasznosat a gondolataihoz. 

De a sok lelki történés mellett dolgozni, élni kell és pénzt is keresni. Kitartásban nem lesz hiány, a január az egy olyan hónap, amikor nem biztos, hogy a karácsonyi pihengetés után gyorsan lendületbe jövünk, ha viszont összeszedjük magunkat, akkor nagyon kitartóak tudunk lenni. Amit elkezdünk, azt be is fejezzük, kibírjuk ha monoton a feladat. Maga az iram nem túl gyors, de mint tudjuk "lassan járj, tovább érsz". Nem kapkodunk el semmit, de módszeresen mindent végrehajtunk. Picit a lustaságunkat le kell győzni, ösztökélni kell magunkat a kezdetekkor, de utána már inkább leállni nehéz.

A vízenergiákkal teli disznó év utolsó hónapját gyűrjük, természetesen most is plusz vízenergiával kiegészülve, így az érzelmesség, empatikusság továbbra is velünk vannak, mint ahogy az is, hogy nehezebb egy helyben maradni és nehéz a millió gondolatot a helyén kezelni a fejünkben. Mondhatnám, hogy ehhez már egész évben igazán hozzászoktunk, főleg az elmúlt november és december után. Januárban is sok-sok olyan napunk lesz amikor elsodor az ár, amikor az érzelmeink uralnak majd minket a józan eszünk helyett, de most univerzálisan mindenki ezt tapasztalja, ezt éli meg. A zárkózottabb típusú emberek használják ezt ki, merjék megmutatni mennyi szeretet van bennük, most ezt könnyebb megcsillantani. 

Emellett még a következőkre érdemes odafigyelni: nem biztos, hogy minden úgy alakul, ahogy eltervezted. Ha mereven ragaszkodsz a saját elgondolásodhoz, akkor bosszankodás és világfájdalom lehet a vége, ezért érdemes az ilyen helyezeteket kellő lazasággal kezelni januárban. Vedd észre, hogy az életnek van humora és nem rajtad, hanem veled nevet! Mivel még mindig rengeteg a víz energia, ezért továbbra is feladat a koncentráltság, listák, naptárak, tudatos gondolkodás, mind-mind fontos kellékei januárnak. Mivel a közelgő patkány év szintén víz elemű, ezért javaslom egy számodra tetszetős naptár beszerzését, nem fogod megbánni. És nem mehetünk el amellett, hogy mégiscsak az év záróhónapjáról van szó. Januárban véget ér valami. Persze kezdődik egy új utána, de ahhoz, hogy azt befogadjuk el kell engedni a régit. Ebben segít neked a január, felébreszti benned kicsit a szentimentalizmust, ami most egyáltalán nem baj. Éld meg, hogy véget ér valami, azért, hogy kellően örülhess az új kezdetnek. Lezárás nélkül nincs igazi kezdet. Hagyd, hogy a most még inkább sötét január segítsen végiggondolni és elengedni a 2019-et, hagyd, hogy lezáródjanak az év történései benned, hagyd, hogy elcsendesedjen a disznó éve, mert nemsokára itt a patkány, hogy felrázzon!

Ezekkel a gondolatokkal kívánok csendes, beszélgetős, kitartóan munkát végző, évösszesítő januárt!

Sok szeretettel:

Piller Szilvi

Ha pedig mindezt szeretnéd kiegészíteni kattints az alábbi videóra:

 

 

Comments powered by CComment