valasztasRohan az idő. Bár az időjárásban még csak most kezd megmutatkozni a tavasz igazi arca, az asztrológiai tavasz utolsó hónapjába lépünk 2018. április 4-én éjjel, megérkezik a sárkány hava. Erős hónap ez az éven belül, akár erőteljes változásokat is hozva magával. Akár... hiszen mindig van választásunk. Sorsunkat magunk irányítjuk így a döntés mindig a mi kezünkben van. 

 

Legfontosabb arra odafigyelni, hogy ebben a hónapban, hogy a változás belőlünk fakad. Megmutatkozhat többféle szinten is. Lehet, hogy csak a frizuránkat reformáljuk meg, lehet, hogy egy másik kanapét veszünk a nappaliba mert már annyira unjuk a régit, lehet, hogy a munkahelyünkön telik be a pohár, vagy a párunk kezd az idegeinkre menni. Az életünkben rengeteg réteg, fontossági sorrend és szint van, hogy ezeknek melyik részén jelentkezik a hatás majd kiderül. A lényeg, hogy ez nem egy külső, kényszerítő erő, ami jön, tarol és új helyzetbe helyez minket. Ez egy belső erő, itt bennünk születik meg a változás és a változtatás igénye. Azért mert elegünk lett, mert meguntuk, mert másra vágyunk. Nem fogja senki észrevenni, hogy nekünk nem jó, nem fogja a fodrász magától az új frizurát ajánlani, a bútorboltos sem fog felhívni minket, hogy új kanapék érkeztek, és a párunk sem áll elénk, hogy ezentúl a zokniját a szennyestartóba dobja, mert észrevette, hogy mennyire zavar minket vele. Itt és most nekünk kell elgondolkodni, hogy igazán mi érett meg arra, hogy megreformáljuk az életünkben és nekünk kell megtenni a változáshoz szükséges lépéseket. 

Ehhez több segítség is rendelkezésre áll. Egyrészt a nagyon erős tűz energia, amik belülről felfűt, hirtelenné, szenvedélyessé, forradalmárrá tehet bennünket. A tűz - már sokszor mondtam - az erős hatni tudás energiája, ami az összes többi elem halmazállapotát meg tudja változtatni. És attól függően, hogy a tűz melyik arcára van szükségünk, most szimbolikusan felégethetünk mindent ami nem tetszik az életünkben vagy pedig szelíden, belülről jövő erős szeretettel átalakíthatjuk. 

A másik segítség, hogy fejlődni akarunk. Erős igény jelentkezik e téren és most nem tudjuk figyelmen kívül hagyni. Ez azért segítség, mert lehet, hogy enélkül elüldögelnénk a langyos vizünkben még egy jó darabig, hiszen kényelmes. Megjött a segítség a változtatáshoz? Kit érdekel? Ha nyakig ülök a szarban, akkor hálát adok azért, hogy legalább nem hullámzik. Most ez nem lesz elég. Belülről fog feszíteni az igény, hogy jobbak legyünk. Fejlődjünk mindenben ami minket jelképez. Belőlünk fog kiindulni, hogy ne legyen elég ami van. Ez mindent magába foglal, tanulhatunk valami újat, fejleszthetjük a testünket, javíthatunk baráti kapcsolatainkon, a lényeg, hogy jobbak legyünk, változzunk és ne rekedjünk meg egy szinten. Ehhez pedig érkeznek a lehetőségek is, olyan ajtók nyílhatnak meg amikre nem is számítottunk. 

A harmadik segítség pedig az, hogy felismerhetővé válnak azok az élethelyzeteink amiben nem a saját döntésünk miatt vagyunk benne, vagy ahol nem a saját akaratunk a domináns. Azok a helyzetek, amiket megfelelésből, félelemből és kötelességtudatból tartunk az életünkben, de saját elhatározásunkból már elhagytuk volna. Ennek is különböző lépcsőfokai vannak, kezdve a napi apróságoktól egészen odáig, hogy már nem is a saját életünket éljük. Erről mostanában született egy cikk A NEMET MONDÁS MŰVÉSZETE címmel, érdemes elolvasni, mert ott részetesebben kifejtettem. 

A +1 bónusz segítség, ami valójában 2 in 1, a jó megérzések. Egyrészt egész évben velünk vannak, február eleje óta talán már meg is szoktuk a jelenlétüket, másrészt viszont most megduplázódnak. Segítségképpen vannak velünk, azért, hogy megláthassuk kicsit tisztábban is, mi az igazi lényeg. Fentről nagyon szívesen súgnak nekünk, de nem mindig van hozzá szemünk, hogy lássunk és fülünk, hogy halljunk. Most ezek lesznek a bónuszaink, használjuk ki őket. Merjünk ráhangolódni a problémáinkra és merjük meghallani magunkban az igazi válaszokat. 

Összefoglalva: ebben a hónapban felismerhetjük azokat a helyzeteket életünkben amelyek megérettek a változásra, változtatásra. Láthatóvá válnak életünk azon részei is ahol igent mondunk, holott nemet szeretnénk. Megjelenik az igényünk, hogy többek és jobbak legyünk, de az élet el is várja, hogy öntudatosabban álljunk a dolgokhoz és világosan döntsük el mit szeretnénk. Most az nem elég, hogy mit nem. Ha pedig kiviláglott előttünk az út amerre menni szeretnénk, akkor erőt meríthetünk a továbblépéshez, mert az Univerzum most pont azt támogatja aki élni akar és nem csak túlélni. 

Ha szóban is szeretnél még kiegészítő gondolatokat a fentiekhez, akkor katt a videóra:

 

 

Comments powered by CComment