water dispenser 3216849 6402019. április 5-én a hajnali órákban reszkessenek a királylányok, mert megérkezik a sárkány hónapja. Megerősödik a biztonság iránti vágyunk és ennek érdekében a megérzéseink is nagyon jól működnek. Bezárkózunk, kicsit elvonulunk a világtól, de belül az érzelmek megtalálják mégis a felszínre vezető utat, hogy kitörhessenek belőlünk. Nem csak az időjárásban, de a hangulatunkban is szeszélyes áprilisnak nézünk elébe. 

Áprilisban kicsit olyan, mintha nosztalgiázhatnánk, milyen is volt a tavalyi év. Ha valakinek az jól sikerült, akkor számíthat rá, hogy az áprilissal sem lesz semmi baja. Természetesen a sárkány minőség nem pont teljesen olyan mint a kutya, de azért nagyon hasonlóak egymáshoz.

Ahogy tavaly egész évben, úgy most csak áprilisban megjelenik a zárkózottság, a befelé fordulás, a társas lét mellőzése. Inkább vagyunk szótlanabbak, megfigyelők és csendesek. Bizony azt mondanám, hogy kimozdulni sem lesz nagyon kedvünk, inkább a bekuckózás hónapja lesz most, de olyan erős vízenergiákkal indul a hónap, hogy valószínűleg ez változó minőség lesz. Lehet, hogy kimozdulunk, de nem zajos társadalmi eseményekre, hanem inkább csendes sétákat teszünk, magányosan, mert így a legjobb most töltődni. 

A biztonságot a változatlanságban találjuk meg.

Ha nyakig ülsz a szarban, adj hálát, hogy legalább nem hullámzik!

Teljesen azonosulni tudunk most ezzel a gondolattal. Nem baj, ha rossz a helyzetünk, ezt már legalább tudjuk kezelni, nem érnek meglepetések, jó ez így. Kevesebb változtatást eszközlünk most áprilisban az életünkben, mert a változás most sokkal félelmetesebbnek hat, mint benne maradni egy számunkra kényelmetlen helyzetben. Ehhez az is hozzájárul, hogy bármilyen helyzetben a változtatás helyett inkább szeretnénk megjavítani azt ami van és abból kihozni a legtöbbet, amivel már eleve rendelkezünk és nem új dolgokkal kísérletezni. Magas szinten ezt megélve nem dobjuk el az életünk részeit minden szíre-szóra, és megpróbáljuk rendbehozni amit még lehet, alacsony szinten viszont benne ragadunk egy számunkra nagyon rossz helyzetben, amiből inkább menni kellene. A határvonal a menés és a maradás között vékony, de ha hallgatunk a belső hangunkra, akkor nagyon világosan fogjuk tudni, hogy az adott helyzetben melyik a jó megoldás.

Érzelmekben nem lesz hiány, még akkor sem, ha ez kívülről annyira nem fog látszani. Belül viszont dolgoznak bennünk az érzéseink és a zordonmorc külső ellenére rettentően érzelmesek, érzelgősek leszünk. Megmutatni a belső érzelmi világunkat nem könnyű, de az érzések furcsa természetűek, hosszabb idő alatt utat törnek bármin keresztül. Ezért aztán mikor bennünk dúl valami és a leginkább szeretnénk elrejteni akkor fog belőlünk kitörni. Ahogy a sziklából forrás fakad egyszercsak, úgy jönnek ki belőlünk is az érzelmeink, és ahogy a víz élettel látja el a növényeket, úgy fogják az érzelmek virágba borítani az életünket. Most megtapasztalhatjuk, hogy a kimutatott szeretet nem gyengíti a tulajdonosát, sőt az érzelmi sivatagból szeretetdzsungelt varázsol.

Akkor mit tegyünk és mit ne tegyünk áprilisban? Fordítsunk a belső fejlődésünkre időt és energiát, vonuljunk kicsit vissza a világtól, meditáljunk, gondolkodjunk sokat. Javítsuk meg ami javítható az életünkben, de hagyjuk magunk mögött a már minket nem szolgáló dolgokat. A kettő közti különbség meglátásában hallgassunk belső hangunkra, kiváló megérzéseinkre. Ha van kedvünk, akkor mozduljunk ki, de ha nincs, akkor ne tegyük, figyeljük, hogy nekünk éppen mi esik jobban. Merjünk érzelmeket kimutatni, ugyanis hiába is szeretnénk elrejteni, nem fog sikerülni, előbb-utóbb felszínre tör aminek kell és meglepődve tapasztaljuk majd, hogy mennyire jótékony hatású az életünkre. 

Készüljünk fel áprilisban a nyár mozgalmasságára gondolatban, forduljunk szeretettel a környezetünk felé, és hagyjunk magunknak időt a pihenésre is. 

Nagyon kellemes tavaszias áprilist kívánok sok szeretettel:

Szilvi

Ha pedig még pár kiegészítő gondolatra vágysz kattints a videóra:

Comments powered by CComment