yin and yang 1947878 6402019. május 5-én, vasárnap, anyák napján az esti órákban visszabújik a sárkány a barlangjába, helyette pedig előtekeredik a kígyó, aki valójában nincs jóban a disznóval, hiszen egyik tűz, a másik víz. A kettejük közötti feszültség megjelenik érzelmi állapotunkban, de valójában nagy segítségünkre lesz, megmozgatja azokat a dolgokat amiket meg kell. A stagnálásnak, a változatlanságnak vége, ideje felrázni magunkat téli álmunkból, hiszen a kígyó hónapjával valójában már az asztrológiai nyár kezdődik. 

Jin föld évet írunk és most májusban válik legerősebbé a jin föld minőség tanítása, hiszen a jin föld a hónap energiája is. Ebben az évben az egyik legfontosabb feladat, hogy felismerjük az értékeinket, megerősítsük önmagunkba vetett hitünket, meglássuk, hogy elegek vagyunk. Májusban lesz most erre lehetőség, az energia dupla jelenléte miatt. Míg eddig a disznóban lévő víz energia volt segítségünkre az empátiával, a logikus gondolkodással és a tetterővel, addig most májusban ez kiegészül a tűz melegével, szeretetével, szenvedélyével és maximalizmusával. Figyelj oda magadra, vedd észre a különlegességedet, hozd felszínre a tehetségedet, lásd, hogy mi az benned amitől a világ színesebb lehet. 

A kedvesség, az elfogadás, az empátia is megduplázódik bennünk, a gondoskodás igénye és képessége még erőteljesebben jelen lesz, a legjobb lesz azt érezni, hogy szükség van ránk. Képesek leszünk elfogadni a másságot, és képesek leszünk mi magunk is belesímulni a környezetünkbe, odailleni, ahol éppen vagyunk. Ebből a szempontból egy nagyon békés és egymásra figyelő hónapunk lesz.

Május mindemellett nagyon vidámnak is ígérkezik. A környezetünk virágba borulása belsőnkre is hatással van, lelkünk is feltöltődik optimizmussal, jókedvvel, vidámsággal. A múlt havi egyedüllét iránti igény elmúlik, májusban szívesen töltjük társaságban az időnket, viccelődünk, merjük és tudjuk is élvezni az életet. A problémáinkat kisebbnek, az erőnket nagyobbnak éljük meg. Hozzáállásunk a világhoz olyan, hogy képesek vagyunk meglátni a körülöttünk lévő szépséget, képesek vagyunk megbocsátani és egyszerűen túllépni dolgokon, amik csak a kedvünket húzná le. 

Már a bevezetőben említettem, hogy az érkező kígyó, az egész évben itt tanyázó disznóval nincs igazán jóban. De azért vérre menő csatákat sem vívnak, a kettejük közötti feszültség pont akkora ami építőleg tud hatni az életünkre, ami felráz minket és tettekre sarkall. Képletesen szólva a kígyóban lévő tűz most kicsit felforralja alattunk a vizet, hogy ne legyen kedvünk tovább a langyosvízben üldögélni, így májusban beindulnak a dolgok.

A segítőkészséged nagyon erős lesz. Egy jin föld időszakban amúgy is nagyon szívesen segítesz másoknak, sőt akkor érzed legjobban magad ha ezt megteheted. Ehhez jön még egy sokkal erősebb késztetés, ami tényleg arra buzdít, hogy segíts. Tedd is meg ami tőled telik, csak arra figyelj oda, hogy a másik kérte-e egyáltalán, hogy segítsd, vagy csak nagy ügybuzgalmadban beleavatkoztál a dolgába, másrészt pedig arra, hogy ne akarj erődön felül belefolyni. Ne vedd át a felelősséget, ne stresszeld magad azzal, hogy mások problémáját próbáld megoldani. Mindenki a saját életéért felelős, mindenki a saját terheit cipeli. Ne akard mindenki másét is te vinni. 

Ha pedig valakivel nézeteltérésed adódik májusban azonnal jusson eszedbe, hogy lehetséges csak kommunikációs probléma van. Valamit valaki elhallgatott és emiatt adódott a probléma, vagy épp valahol valamikor elveszett az információ. Vagy csak elbeszéltetek egymás mellett és újra át kell beszélni a dolgokat. Szóval ahelyett, hogy bevágnád a durcit és három napig nem szólnál a másikhoz, inkább kezdeményezd, hogy beszéljétek át újra, mert abban lesz a megoldás. És a végén kiderül, hogy valójában nincs is probléma.

Összefoglalva: májusban ne tologasd tovább a dolgaidat, élvezd az életet, a megújuló természetet, legyél nagyon kedves és segítőkész, de önmagad is legyen ugyanannyira fontos számodra mint mások, kell az egészséges önzés. Keresd és kutasd önmagad továbbra is, mert vannak még benned rejtett kincsek! Ha pedig bosszúság ér, tudd, hogy ebben a hónapban valószínűleg nem akkora a baj mint amekkorának látszik. 

Vidám, szerelemmel és virágillattal teli májust kívánok szeretettel:

Szilvi

Ha még kiegészítő információkra vagy kíváncsi akkor kattints az alábbi videóra:

 

Comments powered by CComment