treasure chest 575386 6402019. július 7-én majdnem délben elvágtat a ló és helyette beugrándozik a kecske az életünkbe. Az asztrológiai nyár legerősebb hónapja múlóban, vele együtt az erős tűz energia is csillapodik. Még mindig nyár van, ami az időjárásban megmutatkozhat, de bennünk a hirtelenség csitul. Ebben a hónapban az öntudat és a belső bizonytalanság kelnek birokra egymással. Itt az ideje, hogy mindenki belessen a saját kincses ládájába!

 Egy koldus ült az út mentén, több mint 30 éven át. Arra megy egy idegen.
- Adna egy kis aprópénzt? - motyogta a koldus, és gépiesen tartotta oda kalapját.
- Nincs mit adnom, felelte az idegen. Aztán megkérdezte: - Min ülsz?
- Ó, ez csak egy régi láda. Amióta az eszemet tudom, ezen ücsörgök itt.
- Belenéztél már valaha is abba a ládába?
- Nem. Minek is néztem volna? Nincs benne semmi. - Nézz csak bele!
A koldus nagy nehezen fölfeszítette a láda tetejét. Megdöbbenve, hitetlenkedve, majd megmámorosodva konstatálta, hogy a láda tele van arannyal.
Én vagyok az idegen, akinek nincs mit adnia, és aki azt sürgeti. hogy nézd meg, mi van belül. Ám ne valamilyen ládába nézz bele! A kincs még közelebb van hozzád: önmagadban! (Eckhart Tolle: A most hatalma)

A disznó éve pont erről szól. Hogy valójában tele vagy kincsekkel, és éppen itt az ideje, hogy felfedezd magadban, mennyi minden rejlik benned. Mennyi mindent nem használsz, ami rendelkezésedre állhatna, és segíthetne téged az utadon. Ezen az éven belül július az a hónap, amikor eljön az ideje annak, hogy kinyisd a ládádat. Ebben a hónapban érzed, hogy már kíváncsi vagy, látni akarod mi van belül, sőt, még büszkélkedni is szeretnél vele, hogy micsoda csuda dolgokkal rendelkezel.

Ez a hónap nagyban segíti az éves feladatunkat, azt, hogy felfedezzünk önnön kincseinket. Ugyanis azért nem sikerül, mert ezek a tulajdonságok számunkra olyan megszokottak, olyan természetesek, nem is tudunk rájuk más szemmel nézni, minthogy a részeink, és semmi különleges nincs bennük. És akkor itt a július, amikor hirtelen felébred bennünk az öntudat, belülről tör elő a meggyőződés, hogy:

 igenis nem véletlenül vagyok itt, küldetésem van a világban, igenis különleges és egyedi vagyok és igenis muszáj megmutatnom ezt másoknak is!

Amit eddig rejtegettél és te magad is semmibe vettél, az most elkezd benned ragyogni és örömmel mutatod meg. A világ egy nagy puzzle, aminek te egyik darabja vagy. A kép soha nem lehet teljes nélküled! 

Júliusban a tökéletességre való törekvés nagyon erős lesz bennünk. Úgy kívül mint belül. Ez egyrészt a külalakunkban mindenképpen megmutatkozik. Aki még nem érte el az idei bikinibodyt, az most ráerősít, mert ebben a hónapban a külsőnk nagyon fontossá válik. De nem érjük be az üres külcsínnel, az is nagyon fontos számunkra, hogy a tudásunk is a helyén legyen, hogy tájékozottak legyünk. Ezért a folyamatos fejlődési igény végig velünk lesz. Összefoglalva: júliusban szeretnénk a legjobb formánkat hozni minden téren és az esik legjobban, ha ezt mások is észreveszik. Nagyon fontos figyelmeztetés viszont az, hogy ne áskálódj senki ellen és ne azzal érd el, hogy téged észrevegyenek, hogy másokat rosszabb színben tüntetsz fel! Mint ahogy arra is fontos odafigyelned, hogy a tökéletességre törekvés addig szolgál téged, amíg jobb teljesítményre sarkall. Ha már nagy erőfeszítésedbe kerül azt a szintet mutatni amit szeretnél, az már nem visz előre, azt már el kell engedni. Ezt fontos felismerned, hogy nem mindig kell tökéletesnek lenni! 

A kívül munkálkodó öntudatosság és magabiztosság mellett egész évre feladat az önbizalommal való munka, amit most old a vágy, hogy megmutatkozzunk a külvilágban. De ettől függetlenül a belső bizonytalanság munkálkodik bennünk, ami ebben a hónapban kicsit felerősödik, de kapunk hozzá megoldást is, hogy meghaladhassuk. 

A ló hirtelensége eltűnt, helyette inkább a megfontoltság, a célirányosság, az egyfelé figyelés érkezett meg. De még mindig nyár van, még jelen van a tűzenergia, ami nem is baj, mert az ebben a hónapban érkező jó ötleteknek kell is a megvalósítási energia, egyfajta belső tűz ami által egy gondolat a fizikai síkra léphet. Ezért fontos, hogy ha jó ötleteid vannak ebben a hónapban, akkor tudd, hogy azok nem véletlenek és ne beszéld le magad a megvalósításukról még azelőtt, hogy tettél volna akár egy lépést is előre. Tudom, hogy mindig van kifogás: sok idő, sok energia, sok félelem. Ebben a hónapban célzottan az életeddel kapcsolatosan jó gondolataid vannak. Nem érdemes átgondolás nélkül elvetni őket. Az idő így is, úgy is eltelik. 

Összefoglalva: ideje, hogy leltárt készíts, miben vagy jó és ideje ezt megmutatni is, no meg használni! Ne beszéld le magad azokról az ötletekről amik most érkeznek, mert tényleg fontosak az életed szempontjából, meg munkálkodik benned egyfajta önbizalomhiány, lustaság is, kalandra fel! Figyelj oda a külsődre, a belsődre, tegyél mindkettőért, de mindezek mellett ne felejtsd el élvezni a nyarat!

Nyáresti beszélgetésekben, összebújásokban, sikerekben gazdag júliust kívánok szeretettel:

Piller Szilvi

Egy kis kiegészítés:

 

Comments powered by CComment