pirates gc92421276 12802023. február 04-én hajnalban elülnek a hullámok, a tenger lecsendesül és tetejét beborítja a köd. Hajónk pedig halad tovább immár a kifürkészhetetlen ismeretlenbe. Ami a kormányzásunkat segíteni fogja az az intuíciónk. Megérzéseink által tudjuk majd, hogy merre biztonságosabb haladni, találékonyságunkkal pedig megoldjuk a ránk váró ismeretlen helyzeteket. Mint a harcos kinek a látása elhomályosul és ezért csukott szemmel folytatja a küzdelmet, koncentrálva a hallására és a belső hangjaira. Ezt a koncentrációt kell magunkban fejlesztenünk ha sikeres évet szeretnénk magunknak. 

Az előző jang víz tigris év akaratossága és keménysége tovatűnik, helyét a változatosság és az ehhez való alkalmazkodás veszi át. Feladatunk, hogy az előre nem látható és nem kiszámítható helyzetekben is rugalmasan tudjunk reagálni. Mire véget ér az év alkalmazkodóképességünk sokkal erősebb lesz, magabiztosabban léphetünk be majd a jang fa - sárkány évébe azzal a tudattal, hogy képesek vagyunk rá. 

“Igen, a változás a természet alaptörvénye. Az idő múlásával azonban a változások más és más módon hatnak az egyénekre és az intézményekre. Darwin A fajok eredete című munkája szerint nem a legokosabb fajok, és nem is a legerősebbek maradnak életben, hanem azok, amelyek a legjobban képesek alkalmazkodni, amelyek a legfogékonyabbak a környezetükben végbemenő változásokra. Ezt az elméleti koncepciót ránk, egyénekre alkalmazva kijelenthetjük, hogy az a civilizáció képes fennmaradni, amelyik képes alkalmazkodni a változó fizikai, társadalmi, politikai, morális és szellemi környezetéhez.” Thomas L. Friedman: Köszönet a késésért

Alapvetően egy feminim energiákkal áthatott év veszi most kezdetét, az a fajta rugalmatlanság és dominancia ami tavaly jellemző volt ránk már általánosságban nem lesz jelen, helyette a megérzések, az érzelmi ráhangolódás, az alkalmazkodás képessége lesz az ami rendelkezésünkre áll. Gondolatvilágunk sokszínűsödik, az álmodozás, a fantázia felerősödik és ebből fakadóan sokkal kreatívabban állunk az életünk feladataihoz. Idén olyan megoldásokban gondolkodunk ami máskor eszünkbe sem jutott volna. A sok gondolat sok érzelemmel van átitatva, készüljünk a hangulatingadozásokra, a váratlan helyzetek nem csak külső körülményekben, hanem a hangulatunkban is megjelenhetnek. Egész évben olyan lesz a hangulatunk mint a tavaszi időjárás, változékony kiszámíthatatlan, de ártalmatlan. A megérzések fókuszban lesznek, használd őket, mert sokat segítenek idén a helyes döntésekben. 

Koncentrálj, koncentrálj, koncentrálj! Ez kulcsfontosságú lesz 2023-ban ha terveid vannak. Szétszórtságunk, figyelmetlenségünk nagyon erős lesz, rengeteg a gondolat a fejünkben, ezért aztán egy apróság is kibillent az adott feladatból, elvonódik a figyelmünk, ide-oda kapkodunk és a végén egy befejezett feladat helyett lesz 6 félbehagyott. Jó barátod lehet idén egy jegyzetfüzet teendőlistával. De az is hasznos, ha nem egyben nézel egy elvégzendő feladatot, hanem felosztod kisebb részekre és úgy végzed el. Rövidebb ideig könnyebb egyfelé figyelni, így módszeresen végigcsinálhatod amit kitűztél magadnak. Ha kikapcsolod a zavaró tényezőket, akkor még könnyebb egy mezsgyén haladni. Telefon, email, tiktok és társai a fiókba és akkor hatékony leszel. 

A céljaink ugyanannyira maradnak fontosak mint tavaly, de a mindenáron haladást és mindenen keresztülgázolást felváltja egyfajta szemfülesség. A türelmetlenség helyett megjelenik a türelem, ki tudjuk várni mikor jön el a mi időnk és ahelyett, hogy erővel akarnánk az akadályokon áthatolni egyfajta könnyedséggel kikerüljük azokat. Többet ésszel mint erővel! A diplomácia a vérünkben lesz. Úgy tudunk kommunikálni, hogy a  másik értse is amit mondunk és be tudja fogadni. A szavaink élét lekerítjük, hogy könnyebb legyen akár a rossz hírt is beadagolni. Olyanok leszünk idén mint a kaméleonok. Bárhova tudunk illeszkedni, a kérdés csak az, hogy akarunk-e? Velünk lesz egy olyan képesség ami által mester puzzle darabbá tudunk változni, ami mindenhova illik, automatikusan. Csak arra figyelj, hogy te magad ne vessz el ebben a folyamatban. Őrizd meg önnön szépségedet és ne legyél tucatáru csak azért mert az elfogadhatóbb. Legyél egyedi, de közben igazodj amihez kell, csak ne veszítsd el önmagad. Ne köss erődön felüli kompromisszumokat csak azért hogy ne legyen vita. Helyette használd a kommunikációs képességeidet és tárgyalj. Élni és élni hagyni. Fontos, hogy elérd a céljaidat, de nem akarsz másokat bántani vagy hátráltatni emiatt. Az most nem esik jól. 

Az egészségedre figyelj oda. Tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy magasabb szintű egészséget tudhass magadének. Járj el szűrővizsgálatokra, tornázz, étkezz és gondolkozz tisztábban. Ideje elkezdeni a meditációt, de ha az túl nagy lépés egyszerre, akkor csak figyeld a légzésedet naponta pár percig és már érezni fogod a jótékony hatását. Észreveheted, hogy idén már nem csak a háziorvos az opció, nyitottabb leszel az alternatív gyógyászati lehetőségek iránt is, kísérletezz próbálgasd mi az ami számodra megfelelő. Ne feledd, ezek soha nem helyettesíthetik a hagyományos orvoslást, viszont kiváló preventív és kiegészítő lehetőségek. 

Sokkal nagyobb benned a szeretet mint máskor? Hát ezen ne csodálkozz Áraszd magadból, ahogy jólesik. Feltűnik majd, hogy a másiknak el sem kell mondani és mégis tudod hogy érzi magát és mitől érezhetné még jobban. Örömmel tölt el mindezt megadni a másiknak. Egy a fontos, hogy ne várd vissza, mert akkor óriási csalódás lehet a vége. Tudatosítsd magadban, hogy neked többleted van, amit szétszórsz a világba és majd valakitől valahol visszakapod. De ha azon követeled akivel tegnap jót cselekedtél abból csak fájdalom lesz. Ne is agyalj túl sokat! Ismered azt a viccet, hogy a nyuszika elindul elkérni a medve létráját? Ha nem, akkor olvass utána (lehet, hogy fűnyíró szerepel majd a viccben) és minden alkalommal mikor elkezdenél elméletet gyártani jusson eszedbe! Nagyon sok fájdalomtól tudod megkímélni magad.

"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény és ezt tanítják a próféták" Máté evangéluma 7:12 Egész évben ezt tapasztaljuk, nagyon hamar a saját bőrünkön érezzük majd, hogy cselekedeteink milyen hatással vannak másokra. Ezért ha kedvességet szeretnénk tapasztalni, akkor előbb legyünk kedvesek. Rajtad múlik milyen éved lesz, hát tegyél érte! 

Idén sokkal könnyebben hozunk létre új emberi kapcsolódásokat, könnyebb barátkozni és szerelembe esni is. Gyorsan, logikusan gondolkodunk, jobban átlátjuk az összefüggéseket. Ha pedig segítségre van szükségünk, akkor kérjünk, adatik. 

Dióhéjban

Egy érzelmekkel teli év várható, tele kiszámíthatatlan történésekkel, váratlan helyzetekkel, ami a rugalmasságunkban fog fejleszteni minket, próbára tesz, hogy a legváratlanabb helyzetekben is helyt tudunk-e állni. A siker azon múlik, hogy kellően koncentráltak tudunk-e maradni, használjuk-e a megérzéseinket, fantáziánkat, az alkalmazkodási és befolyásolási képességünket. Ha igen, akkor ezernyi meglepetéssel teli évünk lesz, amikor könnyedén elérjük a céljainkat. Ha nem használjuk ki a kapott képességeinket és mereven a saját terveinkhez ragaszkodunk, akkor viszont eltévedünk a ködben. Fontos figyelmeztetés, hogy idén mindig légy résen és olvasd el az apró betűt, mert az egyik buktató a figyelmetlenség, a másik pedig a rosszindulat. Ugyanis a kiváló kommunikációs képességet bizony mások negatív befolyásolására, manipulálására is lehet használni. Nem az eszköz a rossz, az csak egy eszköz. Attól függ jóra vagy rosszra használják. 

Kívánok nagyon boldog, eredményekkel, érzelmekkel és sikerekkel teli gazdag nyúl évet szeretettel:

Piller Szilvi

Ha szeretnél még szóbeli kiegészítést is, akkor kattints az alábbi feliratra, ahol megnézheted a videót:

 

 

 

 

Comments powered by CComment