grand canyon 1079937 6402024. február 4-én délelőtt feloszlik a köd, kitágul a látóhatár és kezdetét veszi a sárkány éve, tele erővel, teremtő energiával, önállósággal és a rálátás képességével. Fizikai világunkban mindössze egy dolog állandó: a változás. És idén egy közmondás mindenek felett: magad Uram, ha szolgád nincsen... Az állandóság igénye keveredik a folyamatos változásban levéssel. Az idei évben semmiben nem kívül találod meg a biztonságot, hanem belül és a nagy kihívás, hogy a külső folyamatos változásban megtaláld a belső állandóságodat. hogy a folyamatos változásban rálelj a biztonságra. Kommunikációnk sokféle szempontból kerül górcső alá, erre mindenképpen érdemes odafigyelni!

Az év legfontosabb tanítása a saját erőd megtapasztalása, ez ugyanis benned van. Amikor ebben az évben el szerenél érni valamit, akkor ne várj másra, hogy majd segít, ne legyél kishitű, hogy neked ez úgysem megy. Mire az év végére érünk rácsodálkozhatsz saját magadra, hogy mennyi mindenre képes voltál.

Sokkal többre vagyunk képesek, mint amennyit meg merünk élni

Ez az év tele lesz olyan élethelyzetekkel amiben kipróbálhatod magad, ami megteremti a lehetőségét annak, hogy felfedezd: szabad vagy, valójában nem függsz másoktól, még ha ebben az illúzióban voltál is eddig. Belső energiád felébreszted és rálépsz az önállóság útjára. Természetesen könnyebb volt eddig külső segítséggel boldogulni, de ilyenkor az ember kiadja az irányítást a kezéből, hiszen valamit, valamiért. Lehet, hogy valaki segít neked, de cserébe engedelmességet és alkalmazkodást vár el tőled. Mindennek ára van, az önállóságnak is. De most kozmikusan mindenkinek az a feladata, hogy rájöjjön hatalmas a teremtőereje és ideje ezt kihasználni. 

Az előző 5 év energiájában fellelhető volt a víz elem, így hozva mozgalmasságot, változatosságot. Ez egy merőben más jellegű év a maga rendíthetetlen energiájával, kevesebbet mozdulunk ki, sokkal fontosabbá válik a családi háttér, a gyökereink, a hozzánk közelállókkal való kapcsolattartás. 

Az idei év megadja a lehetőségét annak, hogy ráláss eddig meddig jutottál el. Mik voltak az eredeti terveid? Mit tettél a megvalósításuk érdekében és ez mire elég? Valójában hova szeretnél eljutni? Ezek azok a kérdések amire meglelheted a válaszokat és ráláthatsz arra, hogy mi most az igazi célod és mi mindent kell megtenni, hogy el tudd érni. Erős, egyenes, tartás, gerincesség és a kompromisszumkészség hiánya az ami jellemez bennünket, észreveheted, hogy nehezebben engedsz majd idén az akaratodból, határozott elképzeléseid vannak, amin nem szívesen változtatsz. Ebben az évben a fejlődés lesz fókuszban, nagyon fontos lesz a tanulás, hogy minél jobbak legyünk abban amivel foglalkozunk. Meglévő képességek fejlesztésére is alkalmas az év, de egészen új irányok is nyílhatnak előttünk. Az elképzeléseinkhez nagyon tudunk ragaszkodni, nagyon sokat fogunk fejlődni ebben az évben, de mindez lassan megy majd végbe, mert semmilyen információt nem fogadunk be szűretlenül, mindent elemzünk magunkban mielőtt elfogadnánk. Ez a makacs hozzáállás jellemez majd bennünket egész évben. Kommunikációnk nyílt és akár nyers is lehet, ha bármit szeretnénk a másiktól, akkor legkönnyebben azt úgy tehetjük meg, ha nyíltan közöljük. Nem látunk a szavak mögé, nem értünk a homályos utalásokból. Ezért ha eddig te voltál a szóviccek királya, számíts rá, hogy a poénok 2024-ben nem szólnak majd akkorát.

Rengeteg lehetőség és válaszút áll előttünk az idei évben, kreativitásunk most nem az aprólékos csinosítgatásokban, hanem a megoldások változatosságában teljesedik ki. Sokféle és különleges ötlet áll majd rendelkezésünkre minden téren, ezek soha nem látott végeredménnyel kecsegtetnek. Használjuk ki a fantáziánkat és különleges látásmódunkat, hogy életünk minden területén fejlődhessünk. 

Mindemellett a stabilitás és a biztonság, a változatlanság keresése nagyon erős lesz bennünk. Kitartóak leszünk, sikerünk abban rejlik majd idén, hogy sokkal tovább teszünk energiát dolgokba mint máskor, így messzebb is tudunk jutni. Zárkózottabbak leszünk, szeretünk idén egyedül lenni, sokat gondolkodni, ami pont azt segíti, hogy így lesz lehetőséged arra, hogy kreatívan megtervezd a céljaidat, így születhetnek meg belőled a jobbnál jobb ötletek. Idén nem az ismerkedés és flörtölés éve lesz, hanem inkább az állandóságé, ezért nem az új kapcsolatok válnak vonzóvá, hanem az, hogy a meglévőn javítsunk és jobbá tegyük. Esetleg még a stabilizálás is felmerülhet bennünk ezen a téren, lánykérések, házasságok, családtervezés lesz fókuszban. Természetesen aki ismerkedni szeretne, az előtt ott a lehetőség, de ha van kapcsolatunk, akkor most abba is több energiát teszünk, az újdonság varázsa nem tud ránk annyira hatni. 

Ha valami nem tetszik, ha valamiben nem érzed jól magad, akkor jelezd! Fontos, mert idén hajlamos lehetsz rá, hogy arra vársz, hogy a másik vegye észre, te nem vagy jól. Nem fogja. Neked viszont elfogy a türelmed és akkor kő kövön nem marad. Akkor változtatsz, viszont már végérvényesen és visszavonhatatlanul. Ezért érdemes már az elején finoman jelezni, hogy valami nem jó és változtatni kéne, mert ha nem így teszel, mikor kiborul a bili onnantól nincs visszaút, akkor már nem akarod visszacsinálni. 

Lelkesedés, belső tűz, motiváció, másokra való hatni tudás, maximalizmus, szenvedélyesség, mind-mind bennün lesznek. A szexualitás is fontossá válik, egymás fizikai érintése, becézése, a szeretet fizikai megnyilvánulásai. 

Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát 

Ahogy másokkal viselkedsz azt tapasztalod majd magaddal szemben is. Ha kedves vagy, akkor nagyon sok kedvességet tapasztalsz majd magad körül, ha pedig rosszabbul bánsz másokkal, akkor azt is hamar visszakaphatod. Rajtad múlik, hogy milyen éved lesz. Idén a karma kereke felgyorsul, tanulni, okulni könnyű, a fejlődés pedig ezen a téren is gyors lehet. Tapasztalhatod, hogy van aki nem tartja be amit ígért. Nézz magadba: biztosan megígérte? Vagy csak hányaveti módon kommunikáltál és nem tisztáztad le biztosan, de te már ennek ellenére készpénznek vetted a másik válaszát. Ha nem akarsz ebbe a csapdába kerülni, akkor idén mindig egyeztess újra, hogy minden információ rendben van-e. 

Az egészségünk fókuszban lesz, érdemes a testünkre odafigyelni, tornázni, ápolni, vitaminokat szedni és szűrővizsgálatokra járni. Érdemes idén magunkba nézni és a romboló szokásainkat, legyen az fizikai vagy mentális letenni, elhagyni. Év végére egy tisztább, egészségesebb test és szellem lesz a jutalmunk, mert most ezen a téren erős támogatást kapunk gondolatok formájában. 

A szereteteddel legyél nagylelkű, érzed mi a másiknak a jó szavak nélkül is. Ne várd vissza attól akinek adod, akkor nem érhet csalódás. Az odafigyelést visszakapod, csak éppen mástól. Házi feladat: megkeresni és elolvasni a

"nyuszika elindul elkérni a medve létráját"

viccet és jól megjegyezni. Idén ugyanis elméletgyártásból 5-öst kapnánk, csak éppen az érzelmeinknek ez nagyon rosszat tesz. Ha valamit nem értesz, hogy miért úgy reagált a másik, akkor ne akard megfejteni, egyszerűen kérdezd meg és tisztázd, mert rengeteg rágódástól és fájdalomtól tudod megóvni magad ezáltal. 

Megérzéseinkre hallgassunk, idén ezt mindenki ajándékba kapja. Jó dolog megtanulni meghallani, megérteni őket, mert nagyon nagy segítségünkre lehet. 

A sárkány éve a különleges alkotások éve is egyben, mert ha valamilyen - és akár egészen hétköznapi dologról is beszélhetünk - tevékenységben megleled az örömöt, átéled az időn és téren kívüliséget, akkor abba olyan plusz energiát tudsz belevinni, amiről különleges lesz. Mindegy, hogy te kötni szeretsz, horgolni, táncolni vagy mandalákat festeni. Ha szívvel-lélekkel teszed, akkor el tudod varázsolni vele akinek adod. Így lesz idén egy egyszerű almáspitéből ízorgia, egy festett kőből talizmán és egy dallamból vallomás. Alkossunk örömmel, szívvel és varázsoljuk el az egész világot!

Dióhéjban: 

Segíts magadon, Isten is megsegít! Tanulj idén, állíts fel új célokat, vizsgáld meg az eddig elért eredményeidet.

A kommunikációdra több szempontból is nagyon figyelj: 

- ne legyél túl nyers, nem mindenki bírja az egyenes, tiszta beszédet (sok sértődéstől óvod meg magad)

- kommunikálj tisztán és érthetően, mert a homályos utalásokat senki nem érti idén

- kommunikálj időben, mert ha csak vársz, a végén elfogy a türelmed (végérvényes lezárásoktól óvod meg magad)

- kommunikálj alaposan, egyeztess le minden részletet (csalódásoktól óvod meg magad)

- és kérdezz ha nem érted a másik rekcióját (fájdalmas teóriáktól óvod meg magad)

 Hallgass a megérzéseidre, alkoss, éld meg a szenvedélyeidet, örülj, szeress és teremts! 

 Nagyon boldog, teremtésekben és fejlődésben gazdag új évet kívánok neked szeretettel: 

Piller Szilvi

Nemsokára érkezik a videós kiegészítés is... 

 

Comments powered by CComment