jangfoldkutya22018. február 4-én reggel már nem kukorékol a kakas, helyette kutyaugatásra ébredhetünk egy éven keresztül, ugyanis 3-án az éjjeli órákban beköszönt a jang föld kutya éve. 

Elsősorban a biztonságra törekvés és a fejlődés éve lesz. Egész évben erőteljesen velünk lesz, hogy nem vágyunk a változásra. Leginkább a stabilitás lesz az, ami elégedettséggel tölt el bennünket. Ez az év nem a kísérletezésről, nem az új dolgok felfedezéséről fog szólni, sokkal inkább arról, hogy ami már megadatott, amivel rendelkezünk, abból megpróbáljuk kihozni a legtöbbet. A jang föld kutya éve fókuszba hozza a családot, a kisebb közösségeket, minden olyan tényezőt, ami az egyes embereknek a biztonságot jelenti.

 

A jang földet legjobban a hegy szimbolizálja. A hegy, amely ott volt 1000 éve és ott lesz 1000 év múlva is. A hegy, ami ezer kincset is rejthet, de nem szól, nem beszél, kívülről nem láthatod az értékeit és nehéz is bejutni. A hegy, ami a titkok őrzője, a változatlanság megtestesítője és a kitartás, stabilitás jelképe. 

Olyan erők vesznek majd körbe bennünket, amik azt támogatják, hogy idén ne ugrabugráljunk egyik dologból a másikba, hanem maradjunk a helyünkön és hozzuk ki legtöbbet abból amink van. Ne akarjunk mindig újat, mást és ismeretlent, hanem vegyük észre mi mindenünk is van és vegyük észre azt is, hogy valójában már megvan mindenünk. Ez az év a befelé indulásról is szól. Arról, hogy felfedezzük nem csak a körülöttünk lévő értékes dolgokat, hanem felfedezzük önmagunkban is azokat a kincseket, értékes tulajdonságokat amik mindvégig ott voltak bennünk, de a külvilág zaja elterelte a figyelmünket és egyszerűen nem vettük észre. 2018 a csend és a belső utazások éve

Saját elképzelésünkhöz makacsul fogunk ragaszkodni, nehéz lesz bárkit meggyőzni az igazunkról, mert mindenki így áll majd a dolgokhoz. A változásra is nehéz lesz rábírni bárkit, hiszen ez az az év, amikor a biztonságot leginkább a változatlanságban találjuk meg.Ezzel együtt a fejlődés igénye is feléled bennünk. Éget majd a vágy minket, hogy amivel foglalkozunk, abban többek és jobbak legyünk. Ez nem új dolgok kipróbálását és ismeretét hozza magával, sokkal inkább a már meglévő tudásunkat akarjuk majd bővíteni, fejleszteni.

Rengeteg ötletünk is támad a kutya évében, nagyon kreatívak és sziporkázóak leszünk. Nem biztos, hogy mindegyik ötletünk életképes lesz, de bőven akad majd olyan, amin tényleg érdemes lesz elgondolkodni és belevágni a megvalósításába. Itt viszont szembe találjuk magunkat egy érdekességgel. Mégpedig azzal, hogy azt tapasztaljuk magunk körül, hogy nem kapunk sehonnan segítséget. Ez az év azt támogatja, hogy ha valamit csinálni akarunk, ha célunk van, akkor álljunk neki mi magunk, ne másra várjunk, mert akkor nem fogunk tudni előre jutni. De nem kell aggódnunk, mert ez az év azt fogja megmutatni nekünk, hogy mennyi mindenre képesek vagyunk egyedül is.

A 2018-as esztendő mindenki számára önbizalom-növelő tréning lehet. Leginkább azok fogják ennek a hatását érezni, akik hajlamosak arra, hogy elfelejtsék, mi fontos számukra. Akik nem a saját életüket élik, hanem arra törekednek, hogy megfeleljenek mások elvárásának, és figyelmen kívül hagyják a saját szívük hívó szavát. 2018 mindenki számára tudatosítja, és felszínre hozza azokat az élethelyzeteket, ahol még nem merünk nemet mondani, ahol még mindig inkább megmagyarázzuk magunknak, hogy miért is kell megtennünk azokat a dolgokat, amiktől valójában rosszul érezzük magunkat. Fontos, hogy ebben az évben végre kiálljunk magunkért, felvállaljuk, hogy mi mit is szeretnénk, és mikor ennek folyományaképp megtapasztaljuk a megkönnyebbülés érzését és annak tudatát, hogy kezünkbe vettük az életünket, akkor ennek hatására erőteljesen megerősödhet az önbizalmunk.

Párkapcsolati szempontból a meglévő kapcsolatok megerősítésének éve lesz. A kapcsolatban való bennmaradás sokkal biztonságosabbnak fog tűnni, mint az újakkal való kísérletezés. Ezért aztán sokan a szakítás helyett a kapcsolatuk megmentésén fáradoznak inkább. Ez a magatartásforma érvényes lehet más területeken is: párunk mellett a családunkhoz, de akár a munkahelyünkhöz is hűségesek lehetünk. Természetesen, ha valaki magányosan vág bele a 2018-as esztendőbe, rátalálhat a szerelem, hiszen a biztonság megélésének vágya így is befolyásolhatja életünket.

Amire nagyon érdemes odafigyelni 2018-ban, hogy ne engedjük, hogy a biztonságra való törekvésünk benne tartson olyan élethelyzetben, párkapcsolatban, amit már kinőttünk, amiben már nem igazán érezzük jól magunkat. Nagyon nehéz felismerni, hogy amikor nem lépek az attól van, mert úgy érzem, van még mit megmenteni, vagy attól, hogy az ismeretlentől való félelem nagyobb bennem, mint a rossz kapcsolatban megélt fájdalom. Ez az év hajlamosít a bennragadásra, ezért ha felismerjük, hogy pusztán a félelem tart minket egy kapcsolatban, akkor lépni kell.

Ahhoz, hogy ügyesen lépdeljünk végig 2018 változatos napjain, kapunk a kutyától egy bónuszt is: az egész évünket végigkísérik majd a kiváló megérzések. Aki ehhez nincs hozzászokva, annak az elején még kicsit szokni, tanulnia kell, de aki már járatosabb benne, abban megerősödik ez a hajlam. Az életünk bármely területével, bármely feladatával kapcsolatosan jönni fognak fentről a sugallatok, pusztán tudatosan oda kell figyelni rájuk, mert ha megtanuljuk észrevenni őket, akkor óriási hasznunkra lehetnek. Jókor leszünk jó helyen, és meglepően jól rá tudunk majd érezni, hogy ki mit is akarhat tőlünk.

Úgy tudjuk kihozni a legtöbbet a következő esztendőből, ha a fejlődésünkre koncentrálunk, ha nem csapongunk a lehetőségek között, hanem a már meglévő tudásunkat fejlesztjük és csiszolgatjuk. Ha odafigyelünk a kiváló megérzéseinkre, és nem várunk másra a célunk megvalósítása során, hanem fogjuk magunkat és belevágunk egyedül is. Tudatosan figyelünk arra, hogy csak olyan dolgokat vállaljunk be, ami még belefér az értékrendünkbe, és nem kell erőt venni magunkon a véghezviteléhez. 

Mindehhez egy kis kiegészítést az alábbi vidóban találsz:

 

Comments powered by CComment