2022index12022. február 3-án lomha léptekkel elcammog a bivaly és helyét átveszi a fürge tigris, lendületet, rálátást adva az életünkre, bevilágítva az életutunkat egészen 2023. február 3-ig. 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

cikkep

Történelmi áttekintés és a kínai filozófia

A kínai asztrológia első kézzelfogható bizonyítékai a Sárga Császár uralkodásának idejére (i.e. 2697 - 2597) vezethetők vissza. Nagy tudással rendelkező, bölcs vezető volt, aki letette a kínai civilizáció alapjait.

Az ősi Kínában a természettel sokkal nagyobb összhangban éltek az emberek, mint napjainkban. Az embert a természet részének tekintették, ez a szemléletmód tükröződik a kínai asztrológiában is. A jin - jang elmélet és az öt elem tana, olyan tanítások, amelyek szoros összefüggésben vannak a természettel, és az asztrológia megértéséhez is nélkülözhetetlenek.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

dancer 5576002 19202021. február 3-án délután 4 óra körül végre eliszkol a patkány és beballag az életünkbe a megfontolt, békés és kitartó bivaly. A küzdőszellem átváltozik türelemmé, a hatalmas erőbefektetés helyét pedig átveszi a végtelen kitartás. Hogy aztán te a kitartásoddal tűnsz-e ki, vagy pedig azért tudsz kitűnni mert kitartasz? Olvass tovább! 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

water buffalo 824769 1920A Gergely-naptár szerint már új év van, a kínai asztrológiai rendszerben még mindig a patkány évében járunk, de január 5-én a hajnali órákban véget ér a dupla patkány uralom és megérkezik a a békés, lassú de kitartó bivaly hónapja, enyhülés hozva a szeszélyes víz energiákra. A patkány év végére megérkezik a józan ész és kicsit beleláthatunk abba is, hogy milyen lesz 2021-ben a bivaly éve. 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)