amazing 2297203 19202021. március 5-én a délelőtt folyamán a tigris átadja a stafétabotot a nyúlnak és megérkezik a 2021-es év tanítását egyik jelentősen felerősítő hónap. A célok felállítása még mindig fontos, tenni is a megvalósításukért, de az ebben való előrejutásban már türelmesebbek vagyunk. Persze másban meg borzasztóan türelmetlenek. 

 

 

 

Első körben azt javaslom, hogy olvasd el az éves előrejelzésemet, amit itt találsz:

2021-éves előrejelzés: kitartó kitűnés vagy kitűnő kitartás?

Ebben ugyanis minden benne van ami erre a hónapra kifejezetten igaz. Az éves tanítások most nagyon felerősödnek, legközelebb jövő januárban lesz ennyira koncentráltan jelen körülöttünk ez az energia. Ez azt jelenti, hogy minden ami egész évre jellemez bennünket, az most kicsúcsosodik. De hogy ne legyen ennyire egyszerű, azért a március hozzátesz a maga tanításaiból is. 

Ugyanis egész évre jellemzően velünk van annak a tudása, hogy mi valamiben jók vagyunk és most jött el az ideje, hogy ezt mások is észrevegyék. Az idei év mindenki számára meghozza az igényét a külső elismeréseknek. Hogy visszaigazolást kapjunk a külvilágból arról, hogy amik vagyunk, amit csinálunk az jó. Ez folyamatosan egész éves igényünk, viszont a március meghozza a türelmetlenséget is. Hogy oké, vegyenek észre, de MOST! Hol van már az elismerés? 

Valójában a sikereid kulcsa lehet ez az időszak, ha jól használod ezeket a lehetőségeket. A március hozza magával a fejlődési és tanulási igényt, ami még fokozza a felkészültségedet és ügyességedet, mellette pedig tisztában vagy azzal, hogy mit tudsz és mire vagy képes és azzal is, hogy miben kell fejlődnöd. Nincs más dolgod, mint a szokásos magas szinten végezni a feladataidat, tanulni, fejlődni a saját igényeid szerint és megérkezik a várva várt elismerés is!

Viszont ha hagyod, hogy a türelmetlenség elhatalmasodjon rajtad, akkor belefeszülsz a mindenáron kitűnésbe. Akkor nem a fejlődésen és nem a folyamatos jobbá váláson lesz a fókuszod, hanem azon, hogy ami jelenleg vagy azt vegyék már észre. Ettől az egész izzadtságszagúvá válik és pont az ellenkező hatást éred el vele. Ráadásul ha a nagyon erős öntudatod gőgössé is tesz és azt gondolod, hogy csak te tudod a tutit, akkor ezzel pont te állod el a saját fejlődésed útját. Arról meg ne is beszéljünk, amikor másik hibáinak felnagyításával szeretnéd a saját poziciódat erősíteni. Hidd el ez nem műkdöik. Kitűnni önnön eredményeiddel és képességeiddel tudsz, a másokhoz való viszonyítás csak ideigelenes sikereket hozhat, hiszen nálad kitűnőbbek is lehetnek körülötted. A rózsa sem a nárciszt szeretné túlszárnyalni, ő csak arra törekszik, hogy a saját lehetőségeihez képest a legcsodálatosabb virágot bontsa. Neked sincs más dolgod, mint a saját tehetségedet kibontani, másoktól függetlenül. 

A hónap egyik legerősebb ajándéka a kitűnő kommunikáció, észreveheted, hogy márciusban mindent sokkal jobban meg tudsz fogalmazni, érhetően, világosan, konstruktívan. Ebben a hónapban sokkal együttműködőbbek és kedvesebbek vagyunk mint máskor, kerüljük a konfliktust és a harmóniában érezzük magunkat a legkomfortosabban. Az arany középút fontos! Hiszen szőnyeg alá söpörni a problémákat a pillanatnyi békéért nem érdemes! Már csak azért sem, mert ebben a hónapban vitás kérdésekben is születhetnek jó megoldások pont a kiváló kommunikáció miatt.

Kívánok neked sikerekben és eredményekben gazdag márciust, tanulj, fejlődj tapasztalj és mindig csak magadhoz mérd a saját fejlődésed, soha ne másokhoz. Hiszen te egyedi vagy, mások sokkal többen vannak! :D Viccet féretéve, mindenki útja egyedi, ezért csak a saját utadon való haladást van értelme vizsgálnod. 

Szeretettel:

Piller Szilvi

Ha pedig hallgatnál is ezzel kapcsolatosan pár gondolatot: