bivalyhonap2018. január 5-én megérkezik a tél utolsó hónapja, belépünk a bivaly havába. Nemcsak hogy a víz időszak közeledik a végéhez, de a kakas év is az utolsókat rúgja. Ettől még nem kell azt gondolni, hogy elmúlt az ereje, mert most még az utolsó hónapban megkísérli megtanítani nekünk azt amire egész évben figyelmeztetett. 

 

A bivaly egy nagyon erős, kitartó és békés állat. Így most mi is nagyon erősek, kitartóak, békések és állatok lehetünk. :D Neeeeem.. :) De valójában igen. Januárban megfogjuk a munka végét, nagy lesz a teherbírásunk, kicsit lassabbak lehetünk mint máskor, de ha beindulunk, akkor alig bírunk leállni. Olyan dolgokat tudunk majd megoldani és véghezvinni, amihez eddig nem volt elég erőnk vagy kitartásunk. Most ezekkel a tulajdonságokkal jól fel leszünk ruházva. Erősek is leszünk, ezért is a jedi jelszó a cím. Fontossá válik számunkra a biztonság, a háttér, a gondoskodás és a segítőkészség. Alkalmazkodóképességünk is nő, nem szívesen veszünk részt vitákban, a béke és a nyugalom válik elsődlegessé. És igaz, hogy a még mindig a víz évszakában vagyunk, de a bivallyal némi lustaság is érkezik. Még mindig sötét van mire hazaérünk a munkából, így a legjobb a délutánt lustálkodással tölteni. 

Ebben a hónapban kiélesedik az igazságérzetünk. Vezetői képességeink erősödnek, dönteni nagyon jól és gyorsan tudunk, ezt kihasználhatjuk. Az igazmondás, a becsület, a tisztesség mind-mind központi szerepet kapnak a hónapban, mindenkinek saját fejlődési szintje szerint. Ha valaki még szokott füllenteni, akkor számolnia kell a lebukás veszélyével. A tervezett bankrablást se januárra időzítsük, mert duplán záródó fém trigonos hónapban a bankrablót még a sánta kutya is utoléri. :)

Tisztára hippik leszünk és folyton a békét hirdetjük januárban, de ettől függetlenül mégis lesz bennünk feszültség. De ez általában nem mások ellen irányul, hanem belülről rág bennünket. Valahogy mindig új és új dolgok ismeretét kívánjuk majd, állandóan felkelti valami a figyelmünket, aztán megint valami más és más... ezért hosszú távú döntéseket, főleg ami nagy anyagi áldozattal járna ne hozzunk. Ha ez nem megvalósítható, akkor pedig törekedjünk arra, hogy legyen egérút. Legyen lehetőségünk visszalépni. Mert ami ma még felpezsdít és lázba hoz az holnapra uncsi lehet. Arra is figyeljünk oda, hogy bármi történik ami nagy horderejű problémának tűnik elsőre, másodikra már kiderülhet, hogy nem akkora baj. A nehéznek látszó helyzetekre is vonatkozik, hogy hosszútávon egyáltalán nem biztos a hatásuk, ergo, nem akkora probléma mint amekkorának gondoljuk. Bármivel találjuk szembe magunkat, jusson ez eszünkbe. 

És akkor az év fő üzenete, osztályismétlőknek: (rendes velünk az idei év, mert még az utolsó hónapban egy plusz bónusszal ráerősít, hogy ne tudjuk elmismásolni a házit) Nem csak neked lehet igazad! Ha a hónap folyamán bármikor azt érezzük, hogy csak mi tudjuk a tutit és nekünk már senki nem tud újat mondani, ha biztosak vagyunk benne, hogy a másik rosszul tudja, és jön a késztetés, hogy jól megmutassuk, hogy itt mi vagyunk a királyok, akkor fogjuk vissza magunkat! Hatványozottan az alázat tanulása a feladat. Szóval ha nyilvánosan meg akarjuk csillogtatni a tökéletességünket, akkor az élet olyan helyzetbe sodor minket ahol felsülünk. Mert a gőg, a fölényesség és pökhendiség egyáltalán nem pozitív tulajdonságok, ezektől itt az idő megszabadulni. Egy nyilvános lebőgés pont jó lecke ehhez. Csak rajtunk múlik, hogy el kell-e menni a tanulásban eddig a lépésig, vagy hajlandóak vagyunk magunktól változni. Mindig van mit a másiktól tanulni, még ha úgy tűnik ez nem is így van. A tehetséget meg kell mutatni, ezzel nem is vitatkoznék, csak nem mindegy milyen módon tálalja az ember és a kulcs valójában itt van. 

Az egészségünkre figyeljünk oda januárban is, ha tettünk újévi fogadalmat, akkor igyekezzünk betartani, ha még nem tettünk, akkor pedig még nem késő valamilyen apró változtatást beiktatni az életünkbe amivel kicsit egészségesebben élhetünk. Mindenki a saját életéhez mérten tudja, hogy ez nála mit jelent. Autóval járók gyalogoljanak kicsit többet, dohányosok kezdjenek leszokni, lustálkodók tornázzanak, húsevők pedig tartsanak gyümölcsnapot. Mindegy, hogy mekkora a változás, a lényeg, hogy változtass, a kitartást most ajándékba kapod hozzá.

Mindenkinek nagyon jó évkezdetet kívánok 2018-ra és kiváló évvégét a kínai asztrológiai év utolsó hónapjában, az erő legyen veletek! 

Ha kis kiegészítésre vágysz a hónap energiáival kapcsolatosan, akkor nézd meg ezt a videót:

 

 

 

 

 

Comments powered by CComment