paper 3111146 6402019. november 7-én az esti órákban köszön le a kutya és adja át a helyét a disznónak. Azt tudjuk, hogy sok lúd disznót győz... de vajon a sok disznó mit győz majd le? Erre kapunk válaszokat a disznó év disznó hónapjában. Ehhez már csak annyit lehet hozzáfűzni, hogy röff! 

A kutya hónap kicsit megmutatta nekünk, hogy mennyi erő rejlik bennünk, mi mindenre vagyunk képesek, akár segítség nélkül is. Kicsit megtapasztalhattuk az egyedül teremtés csodáját, amikor bármi sikerült, biztosak lehettünk benne, hogy azt mi csináltuk. Sokak kerülhettek olyan helyzetbe, ahol nem volt más választás mint helytállni, mert ezáltal tudták megélni és megtapasztalni, hogy mekkora a teherbírásuk. A helyette érkező disznó kicsit lágyabb energiákat hordoz, másfajta tapasztalást hoz. Hogy könnyebb vagy nehezebb? Egy biztos: más...

Novemberben is a fejlődés lesz a célunk, ugyanúgy mint októberben is. A cél nem változik, az oda vezető út viszont igen. Ami nem ment múlt hónapban erővel, az most majd megy ésszel. Ugyanolyan eltántoríthatatlanok vagyunk mint múlt hónapban, de már nem megyünk fejjel a falnak, már meglátjuk, hogy vannak más lehetőségek is, hogy a falon át lehet mászni, vagy épp megvárni míg ledől. Ne tévesszen meg senkit a kompromisszumkészség és alkalmazkodási képesség, az akadályok kikerülésével, sőt akár a javunkra fordításával éppen hogy előbbre tudunk jutni mint a makacs rendíthetetlenséggel. Ráadásul kommunikációs képességünket is használhatjuk előrehaladásunk érdekében, könnyebben, jobban és érthetőbben kommunikálunk mint más időszakokban. Értjük és érezzük a másik befogadóképességét és annak megfelelően tudjuk átadni az információkat. Összességében november arról szól, hogyan tudsz előbbre jutni úgy, hogy nem bántasz és hátráltatsz vele másokat. 

Fontos tanács erre a hónapra, hogy ne söpörd a problémákat a szőnyeg alá! Erős konfliktuskerülés lesz bennünk ebben az időszakban és hajlamosak leszünk olyan megoldási stratégiákat alkalmazni, amik rövid távon problémamentességet eredményeznek, viszont magát a problémát nem orvosolják. Mert ha valódi megoldást szeretnénk, akkor bele kell állni a dologba. Most viszont az nehezen megy, mert ebben a hónapban a békén van a hangsúly. Arra figyelj, hogy ne mindenáron! Ne nyelj le olyban békát amit nem szeretnél, csak azért, hogy ne legyen feszültség. Merj kiállni az igazad mellett, még akkor is ha kicsit kibillensz, hosszú távon jobban megéri, és jó ezt most megtapasztalni. 

November egy kicsit megtanít arra, hogy végre higgy magadban! Októberben volt lehetőséged megélni a saját erődet. Észrevehetted, hogy többre vagy képes mint amit hittél volna. Most már csak arra figyelj, hogy ezt a tapasztalást ne engedd elsikkadni. Mikor ebben a hónapban jönnek a jobbnál jobb ötleteid, akkor ne beszéld le saját magadat a terveidről. Ne hagyd, hogy a lustaságod, az alkalmazkodási vágyad megvétózza a lehetőségeidet. Merj valamilyen lenni. Tudom, hogy ebben a hónapban az esik legjobban, ha egy vagy a sok közül, ha elfogadnak ott ahol vagy, ha nincs konfliktus és béke vesz körül. Ha különbözöl, az olyan mintha céltábla lennél, úgy nehéz vegyülni. Ne akarj 21.-ik lenni ugyanabban a sorban, merj a szívedre hallgatni és merd megélni az álmaidat! Ugyanis novemberben ha valamibe belevágsz nagy a siker lehetősége. Az akadályok nem kívül vannak hanem benned, egy hang formájában, ami azt szajkózza, hogy "nem fog menni, kinevetnek, túl sok energia, meg minek is..." Ne hallgass rájuk! Novemberben akkor nem leszel sikeres ha el sem kezdesz valamit. 

Február óta sok ember tapasztalhatja, hogy az élete mintha felgyorsult volna, semmire nincs ideje, egymást érik a teendők, a programok és mire egyet letudna, három terem helyébe. Figyelemre, összpontosításra és fegyelemre van szükség ahhoz, hogy módszeresen haladjanak a dolgaink. Ez novemberben csak fokozódni fog, a disznó hónapja megpróbál megtanítani a szervezettségre. Valahogy olyan módon, hogy ha elmulasztod egy feladat elvégzését, mert úgy gondolod, hogy jó lesz majd fél óra múlva is, biztosan közbejön valami és te fogod a fejed, hogy miért nem tetted meg még az előbb, mert most már mással kell foglalkozni. Váratlanabbnál váratlanabb helyzetek, teendők, események azok amik elviszik az idődet, a figyelmedet és nehezítik azt, hogy bárminek is a végére érj. A megoldás a totojázás mellőzésében, a feladatok priorizálásában és a fegyelmezettségben rejlik. Ha nem halogatsz, ha odafigyelsz arra amit éppen csinálsz és nem szórod szét a figyelmedet, ha nem kapsz bele minden apróságba közben, akkor a decembert már felvértezve, egy új szokás elsajátításával várhatod. Mert ez a hozzáállás nem csak most van a segítségedre, de más időszakokban is jól fog majd jönni, ne hagyd ki a lehetőségét, hogy szert tegyél rá!

Novemberben figyelj oda magadra! Óvd az egészségedet, testi és lelki szinten is. Ez a hónap arról is szól, hogyan tudod még jobban élni az életedet. Jönnek majd jó gondolatok ezzel kapcsolatosan, ne vesd el őket. Ezek apróságoknak tűnhetnek, de mégis fontosak az egészséged szempontjából. Ha foglalkoztat, hogy letedd a cigarettát, vagy kedved támad almát enni, netán eszedbe jut, hogy megnézeted a fogaidat, akkor tudd, hogy ez most nem véletlen. Tedd meg, mert mindegyik lépéssel tettél egyet magadért. Észreveheted magadon azt ebben a hónapban, hogy a hagyományos orvosláson kívül feléled az érdeklődésed más módszerek iránt is. Bizony ez is benne van a levegőben, hogy ne csak egy irányba keresd a jobb egészség lehetőségét, hanem ismerj meg más módszereket is, amik kiválóan kiegészítik a hagyományos medicinát. 

Dióhéjban: novemberben kizárólag te lehetsz az akadálya a sikereidnek a kishitűségeddel, mire vége lesz a hónapnak egészségesebb leszel és új szokásokat tudsz beépíteni az életedbe. Kell ennél jobb?

Még egy kis információ: