pálma2017. augusztus 7-én hétfőn, délelőtt beköszönt a majom hónapja ami mozgalmas, érzelmes hónapnak ígérkezik, teli teremtő energiákkal. Tanulásban és tanításokban nem lesz hiány és megint csak nem cukorkafelhőben fogunk csillámpónizni, hiszen teher alatt nő a pálma.

 

Mozgalmasnak ígérkezik az augusztus, fizikailag és szellemileg is. Nyár van, még tartanak a szabadságok, utazások, a hónap energiája is a mozgást, utazást, akár a költözést is segíti. A kínai asztrológia szerint a majom hónapja már az ősz kezdete, így a szenvedély, a tüzesség ereje apad, de azért még a flörtöknek, ismerkedéseknek kedvez a hónap. Kössük össze a kettőt, kiránduljunk, utazzunk, járjunk nyitott szemmel, hátha álmaink hercege vagy remegő pillájú királylánya épp arra jár mint mi. :) Megszólítani, felhívni magunkra a figyelmet egyáltalán nem lesz nehéz!

Fontos arra figyelni, hogy egész hónapban a becsületes oldalunk lesz porondon. Aki le mer térni a az igazság tiszta ösvényéről azt visszaterelgetik. Kerülőutakkal felesleges lesz próbálkozni a lebukás veszélye miatt.

És akkor téjrünk rá a teremtésre, úgyis mindenki ezt várta. Szóval amit igazán szeretnél, amire ráfókuszálsz, az most nagy eséllyel megvalósul. Óriási teremtő energiák mozdulnak meg benned és a vágyad tárgya elkezd fizikai formát ölteni. De! (mert mindig van egy de) Most azt is gyakorolnod kell, hogy ki tudd várni az eredményt. Merthogy a nagy teremtő energiához hatalmas türelmetlenség is párosul és úgy érzed ha már tegnapra itt lenne, az is későn lenne. A tér és az idő törvényei alól kibújni nem lehet, így a megvalósulást ki kell várni. Bármilyen hihetetlen is, de minden téged szolgál, egyrészt ezáltal most lehetőséged van türelmet gyakorolni, másrészt kiváló szűrőként működik mindez, hiszen könnyen kiderülhet, hogy vágyad tárgyára nincs is valójában szükséged és te nem is ilyen lovat akartál.

De hogy ne legyen ennyire egyszerű dolgunk ezért ebben a hónapban az érzékenységünk is előbújik. Bármi történik velünk az mélyebben érint mint máskor, hajlamosabbak vagyunk többet elemezni a körülöttünk zajló eseményeket és rosszabb színben látni azokat mint valójában amilyenek. Nagy összeesküvéseket vagyunk képesek gyártani akár egy apró kellemetlenség mögé is. Ne agyaljunk túl semmit, ez most nagyon fontos, ugyanis ami a fejünkben zajlik, bár meggyőzőnek tűnik, de valójában nem sok köze van a valósághoz. Mivel ez az energia nem csak befelé, hanem kifelé is hat, ezért a legjobb gyógyír, ha kihasználjuk, hogy másokkal szemben nagyfokú empátia, megértés és segítőkészség ébred bennünk, szinte tudjuk, hogy a másiknak valójában mire van szüksége és meglovagolva ezt segítünk. És míg meghallgatjuk Kati újabb szerelmi csalódását, hazahozzuk a szomszéd gyerekét is a táborból vagy bevásárolunk a nagymamánknak addig nem lesz időnk azon gondolkodni, hogy a Sanyi miért is nem vette fel a telefont mikor tudom, hogy otthon volt??? Segítsünk, pusztán annak öröméért. Ne várjunk viszonzást, mert akkor megint csalódunk. Ha lazán állunk ezekhez a dolgokhoz előbb-utóbb feltűnik, hogy visszajön az a segítség, csak épp máshonnan.

És végezetül egy jó tanács: ebben a hónapban semmi nem annyira szörnyű mint elsőre annak tűnik. Bolhából elefántot, kisegérből mamutot gyártunk ha nem figyelünk oda, pedig ha az első sokk után magunkhoz térünk, rájövünk, hogy valójában nincs is probléma, csak úgy tűnt. Bármi történik veled amit rossznak élsz meg, rögtön nézz mögé, hogy tényleg van-e baj, vagy csak elsőre tűnt úgy.

Használjuk ki még a nyarat, az iskolai szünetet, a meleget és a romantikus energiákat is. Nézzünk az életünkre egyfajta pozitív derűvel és ha valamit már régóta szeretnénk akkor most itt az idő, hogy tegyünk is érte, csak figyeljünk, hogy ne ajtóstul rontsunk a házba!

Comments powered by CComment