dog 1305357 6402018. október 8-án délelőtt beúszik életünkbe a kutya év kutya hónapja, a kakas pedig egy évig máshol kapirgál. A kutya hónap az ősznek, a fém évszakának a záró hónapja, ezért aztán a legfőbb tanítás, a becsületesség, tisztesség erős energiája még egy hónapig velünk marad. 

 

A kutya erős föld energiáiról nagyon sokat írtam és beszéltem az éves előrejelzésben, az most is teljesen igaz, kissé megerősödik minden amit ott megemlítettem, érdemes újra elolvasni: 

2018. A BELSŐ CSEND ÉVE

Az erősen stagnálós energiát kicsit feloldja a kutya hónappal érkező víz energia. Ez azt jelenti, hogy októberben érzékenyebbek, szociálisabbak, elgondolkodósabbak leszünk. A látszólag ellentétes energia ami érkezik, a valóságban egyáltalán nem hátrány, sőt kifejezetten a javunkat szolgálja. Hogy miért ellentétes? Mert a víz maga a mozgás, a változás, míg a föld a mozdulatlanság. A jang víz energiája meghozza a mély gondolatokat, meghozza számunkra azt a képességet, hogy átlássuk az életet, a problémáinkat és azok megoldásait. Ezáltal képesek leszünk rájönni, hogy milyen változást lenne érdemes eszközölnünk az életünkben, de ezzel együtt azt is, hogy melyik megoldás milyen és mekkora változást fog okozni. Magyarán most nagyon jól rálátunk a jó megoldásokra, tisztában leszünk azzal, hogy minek mi lesz a végeredménye és lesz bennünk elég elszántság, kitartás és erő hogy mindezt végig is vigyük. A kutyában lévő mozdulatlanság pedig mindezt abban segíti, hogy legyen igazán időnk és lehetőségünk az elmélyülésre. Mert ha a folyamatos mozgás, kirándulás és cselekvés tölti ki minden időnket, akkor nem igazán tudunk a jó ötleteinken elgondolkodni. Így pedig erre is lesz lehetőség.

A kutyában lévő jang földet már nem ragoznám, viszont az októberre érkező jang víz meghozza a mozgás, a kirándulás vágyát. Ez a víz egy erőteljesebb formája. Alapvetően békés, nyugodt energia. De ahogy a tenger is tudja segíteni a hajók mozgását, ugyanúgy el is pusztíthatja őket, ha akarja. A jang víz éltető erő, barátságos, békés jelenség, de a benne összegyűlő feszültség miatt hatalmas pusztításra is képes. Ezért októberben érdemes a feszültségeinket levezetni. Hogy milyen módon az nagyon változatos. Van aki mozog, van aki vidám filmeket néz, van aki meditál és van aki alkot. Bármelyik megoldás jó amitől érzed, hogy a benned gyűlő feszültség oldódik és enyhül. Szükség van erre, ha nem akarod, hogy a felgyülemlett energia cunamit okozzon. Erre akkor van eshetőség ha valakinek más a véleménye mint neked. Ahhoz, hogy ezt jól kezeld egyrészt szükséges csapolni, másrészt tudatosan kézben kell tartani, nem engedni elszabadulni. 

Októberben lesz bennünk lelkesedés is erősen. Nagyon sok minden felkeltheti majd a figyelmünket, és azt vehetjük észre magunkon, hogy nagyon érdekes és izgalmas dolgok jönnek velünk szembe ebben a hónapban. Csupa olyan amit érdemes számba venni és nem érdemes félretenni. Mindez a fejlődésünk érdekében történik. Ez most egy olyan hónap, amikor szélesedik a látásmódunk, amikor olyan dolgok is felkelthetik a figyelmünket amik máskor nem. Vegyük észre ebből a sokadalomból, hogy mi az amit érdemes továbbvinni, amivel érdemes foglalkozni hosszabb távon is. A többit pedig vizsgáljuk meg és tegyük félre máskorra. Egy dolgot viszont mindeképpen tartsunk szem előtt. Azt, hogy ami ma őrületesen szuper dolognak tűnik az holnapra képes unalmas semmivé alakulni, mivel holnap már teljesen más válik szuperizgalmassá. Ez ebben a hónapban teljesen rendjénvaló, viszont ebből adódóan nem érdemes elsőre semmiben sem elköteleződni véglegesen. Ismerkedj meg egy csomó dologgal októberben, de csak úgy köteleződj el, hogy legyen lehetőséged kilépni belőle, ha mégis másfelé indulnál. 

Mivel még tart az asztrológiai ősz, ami a fém évszaka, ezért aztán a becsület, tisztesség, igazmondás mind-mind terítéken lesznek továbbra is. Ez persze általános tendencia, minden október ennek a jegyében telik, most azonban még plusz két nyomatékosító állást is kapunk, hogy még véletlenül se jusson eszünkbe letérni az igazság ösvényéről. Az energiák nagyon fondorlatosak. Ebben a hónapban úgy tanulod mindezt, hogy egy tükröt tart eléd az élet. Hazudtál valakinek? Sebaj. Még az is lehet, hogy nem is derül ki. Viszont amikor egy-két nappal később szembesülsz azzal, hogy hazugságon kapod a másikat, az nagyon fog fájni. Bármit is teszel, mindennel kapcsolatosan ez történik majd. Tetteid következményei napokon belül visszaköszönnek, nagy boldogságot vagy fájdalmat okozva, attól függően, te mit adtál magadból. Ezért aztán az október tényleg csak tőled függ, hogy milyen lesz. 

És miért az a cikk címe, ami? Azért mert októberben ellavírozhatsz ha akarsz, nem tiltja semmi, de hiba lenne veszni hagyni egy ilyen jó lehetőséget, hiszen ezt a hónapot akkor tudod legjobban a magad javára fordítani ha hasznosítod azt a kiváló elemző képességet ami rendelkezésére áll mindenkinek. 

Kellemes, színekben és kalandokban gazdag októbert kívánok mindenkinek!

Ha még egy kis kiegészítésre vágysz ezzel kapcsolatosan, akkor nézd meg az alábbi videót:

 

 

 

Comments powered by CComment