decorating christmas tree 2999718 6402018. december 7-én a hajnali órákban már a disznó helyett a patkány hónapjában ébredünk fel. Még mindig tél van, még mindig a víz évszakát gyűrjük, de sokkal kevesebb a víz körülöttünk mint az elmúlt hónapokban. Most már más is árnyalja a képet. Lássuk milyen lesz az adventi időszakunk, megőrülünk-e a karácsonyi vásárban és milyennek ígérkezik ez a karácsony. Patkány hónapra fel!

 

Decemberben nagyon kreatívak leszünk. Ami - valljuk be - kifejezetten jól fog jönni azoknak, akik amúgy nem a dekoráció bűvkörében élnek. Egyrészt nagyon jó meglátásaink lesznek mindennel kapcsolatosan. Jobban átlátjuk a dolgokat, legyen szó arról hogyan a legoptimálisabb a családlátogatás, azon keresztül, hogyan hasznosítsuk a maradékot. Bármilyen akadály, gond adódik december folyamán nem fog tudni megállítani bennünket, nagyon ötletesen mindenre megoldást találunk. Ez a kreativitás nem csak a problémamegoldásban, hanem az ünnepi díszekben, az ajándékok kitalálásában és becsomagolásában is a segítségünkre lesz. Most még az is szívesebben díszítgeti az ünnepi asztalt, aki máskor ezt felesleges puccnak látja. A külsőnkre is odafigyelünk majd, a szó szoros értelmében szép karácsonyunk lehet. 

A másik nagyon erős energia ami körülöttünk lesz, az a segítés. Ebben a hónapban a segélyszervezetek is jobban odafigyelnek majd azokra akik egyedül, vagy nem az otthonukban élik meg az ünnepet. De ne csak nagyban gondolkodjunk, hanem kicsiben is. Most decemberben jobban összetart a család, szívesebben segítünk egymásnak, nem is érezzük jól magunkat, ha nem teszünk meg valamit, amit megtehetnénk. Egyszerűen ez esik jól, alapból ez jön és nagyon jól tud esni. Együtt jó mindent csinálni és segíteni egymáson. Mindenkiben ott buzog, hogy megtegye a másikért ami tőle telik. 

Lágy szívű szülők figyelem! A makacsság is nagy támogatást kap ebben a hónapban, és úgy általánosságban amit elhatározunk azt véghez is visszük, ha kell, addig nyomulunk, amíg el nem érjük amit akarunk, eltántoríthatatlanok leszünk. Ezért ha biztosan nem akarod megvenni a lego várat a gyereknek, akkor acélozd meg magad, mert kitartásban nem lesz hiány senki részéről. A másik oldalon pedig mindenkinek feladata lesz, hogy ne tegyen meg olyan dolgokat amit valójában nem akar, csak a másik kedvéért. Így a legfőbb feladat, hogy a kecske is jóllakjon meg a káposzta is megmaradjon, vagyis a gyerek is vigyorogjon és még a pénztárca is dagadjon. Szóval olyan kompromisszumot kössünk, ahol mindenki elégedett lesz a végén. De ez tényleg mindenkire vonatkozik. Nagyon keményen ragaszkodhatunk a saját ötleteinkhez, igazunkhoz és nehezen engedünk. Mivel ezzel mindenki így lesz, ezért keményen egymásnak feszülhetünk. Ne így legyen. Mindenki mondja el, hogy ő mit képzel el és hogyan és ahelyett, hogy átvinnénk a saját akaratunkat inkább gyúrjunk a sokféle ötletből egy megvalósítást, így kihúzva a veszekedés méregfogát és biztosítva azt, hogy mindenki a sajátjának is érezze az ünnepet.

A hónap legfőbb üzenete, hogy egyedül is képes vagy rá! Nem fogok finomkodni a sok segítő energia mellett bizony ott lesz annak az érzése, hogy nem segít senki. Most akkor fog, vagy nem fog segíteni, mi van??? Nem tévesztettem el, tényleg lesz segítség körülöttünk, az már más kérdés, hogy észrevesszük-e. Ugyanis egy olyan trükkös konstelláció lesz körülöttünk egész hónapban amikor megtapasztalhatjuk a saját erőnket, amikor ráébredhetünk arra, hogy mennyi mindenre képesek vagyunk egyedül is. De ez nem megy úgy, ha folyton valaki kiveszi a kezünkből a dolgokat. Ezért most ha ott is a segítség nem vesszük észre. Úgy látjuk, hogy nincs támogatás az ötleteinkhez, nem akar velünk senki vásárolni jönni, vagy pihengetnek ahelyett hogy segítenének takarítani. Ne csüggedj el! Ez azt szolgálja, hogy megvillanthasd azt a hatalmas teremtőerőt ami benned lapul. Töltsön el örömmel, hogy így senki nem szól bele és az, hogy a végén büszkén mondhatod: "ezt bizony én csináltam"! 

Decemberben sok lesz körülöttünk a romantikus energia. Könnyedén tudunk ismerkedni, nyitottabbak leszünk, barátságosabbak, kedvesebbek, a társasági életünk fellendül. Ez nagyon jól jön ebben a hónapban, hiszen sokat van együtt a család, jönnek - mennek a rokonok, könnyedén tudunk majd társalogni a rég nem látott nagynénivel is, legyen szó akár az időjárásról, akár a kedvenc sorozatáról. December az év végi céges rendezvények ideje is, ott is megvillanthatjuk a társasági énünket és felfedezhetjük, hogy Béla a könyvelésről milyen jó fej, Icuka a titkárnő pedig milyen jól nyomja a karaoke-t. Egyre viszont fontos odafigyelni, vagyis inkább kettőre. Ebben a hónapban vonzó minden tiltott dolog, ezért jól gondoljuk meg, hogy mibe megyünk bele, mert a fénytelen január sötétjében kijózanító lehet szembesülni tévedéseinkkel. Akár szilveszterkor, de egész hónapban mindig legyünk résen, hogy csak olyan dologba menj bele amit tényleg szeretnél és csak annyira amennyi neked még belefér. Hiába traktálnak a vendégségben még egy pohár italra, még egy süteményre, még egy kis ottmaradásra, ne engedd befolyásolni magad, ne lépd túl a saját határaidat

A szeretet ünnepének hónapjában igyekezz minél több kedvességet, odafigyelést és örömöt kiárasztani magadból, hogy ezek az energiák érjenek vissza hozzád és ne a bosszankodás és az idegeskedés. A fa alatt és az ünnepek napjaiban képesek leszünk megélni az egységet egymással. Jól esik majd együtt lenni, beszélgetni, nevetni, vagy akár csak hallgatni. Attól ünnep az ünnep, ha a szívek összeérnek, ha van kivel megosztani és ha csupán az együttlét öröméért gyűlünk össze. Ez most megadatik, örüljünk egymásnak, ünnepeljük karácsonykor tényleg a szeretetet és az összetartozást. Minden más csak kellék. Az ünnepi asztal, az ételek, italok, az ajándékok, a fa, a fények... ezek mind csak arra vannak, hogy egy kicsit segítsenek meghittebbé tenni azt az igazi csodát, ami az emberek között születik meg. A körítés nem cél, hanem csak eszköz. A cél, hogy együtt legyünk. És ha már együtt vagyunk, dobjuk fel valamivel. De nem több ennél. Ezért fontos, hogy tarts mértéket. Ne zsigereld ki magad úgy, hogy mindenki örvendezik a fa alatt, te meg kornyadozol a fáradtságtól. Hatalmas teremtőerőd van, ez tény, de nem végtelen. Legyél te is az ünnep része és ne csak statiszta mások ünnepléséhez!

Ezekkel a gondolatokkal kívánok áldott adventi lelki készülődést, nyugodt és megfontolt fizikai készülődést, igazi szeretetben gazdag ünnepeket és valódi feltöltődést hozó pihenést az év végére!

Szeretettel:

Szilvi

Ha még egy kis kiegészítésre vágysz, nézd meg a videót:

Comments powered by CComment