cattle skull 2774017 640A Gergely-naptár szerint már egy új évben vagyunk, de a kínai asztrológiai új év még egy hónapot várat magára. Még tart a jang föld - kutya éve, ennek az utolsó záró hónapja a bivaly hónap, ami még tartogat tanítást a lezárásokkal kapcsolatosan. A január nem egy nyomulós, erőszakosan magunkat mutogatós hónap lesz. Sokkal inkább szól a háttérmunkáról, a tökéletesen elvégzett feladatokról, a másokért való mindent megtevésről, mint a középpontban levésről. De valamilyen fondorlatos módon mégiscsak az lesz a vége. 

 

Egy olyan hónap következik most, amikor a nyugalom, a béke, az otthon, a jól-levés mind-mind fontossá válnak. Sokkal fontosabbá mint harcolni valamiért. Persze megteszünk minden tőlünk telhetőt, nincs ezzel hiba, csak épp a jobb hozzáállásunkat vesszük elő, nem valami ellen, hanem valami mellett állunk ki

Légy te az a változás amit látni szeretnél a világban! Mahatma Gandhi

Most képesek vagyunk békét teremteni, harmóniát élni a saját környezetünkben és ezáltal megteremteni a saját békénket, ami aztán kisugárzik a könyezetünkre is. De ne hegyezzük ki mindezt a harmóniára. Amit el szeretnénk érni, azt januárban el is fogjuk. A lágy energiák ellenére, mikor nem megyünk szembe semmivel nagyon is kitartóak és erősek leszünk. Persze kell némi biztatás, hogy beinduljunk, de ha a kezdő löket megvan, akkor onnantól nincs megállás. Kitartásban, erőben nem lesz hiány. Egy dolog állhat a sikerünk útjába, a saját lustaságunk. Mint mondtam, kell a kezdőlökés, kell a kezdeti lendület ahhoz, hogy beinduljanak a dolgok. Mert ha beindultak, akkor onnantól már nagyon is sínen van a dolog. De nagyon visszavethet az előrejutásunkban az, ha a nehézségekre koncentrálunk ahelyett, hogy az elérendő célt túznénk magunk elé. Túl sok energia, túl sok idő, túl sok kockázat... és még ki tudja milyen indokok jutnak eszünkbe csupán azért, hogy valamibe ne kezdjünk bele. Pedig ebben a hónapban ott a lehetőség az előre jutásra, feltéve ha nem vagyunk saját magunk ellenségei. 

Az év utolsó hónapjában szembenézünk az elmúlással is. Január a legsötétebb hónap. Igaz, hogy már hosszabbodnak a nappalok, de már nincsenek karácsonyi fények, nincsenek díszek, és a hirtelen félretett ünnep űrt hagy maga után, felnagyítva a sötétséget és az ürességet. A hosszú téli estéken sok-sok gondolat kerül elő és most valahogy a szentimentális gondolkodás áll hozzánk közelebb. Bármi ér véget az életünkben, az kicsit megütköztet bennünket. Itt a legapróbb dologról is szó lehet. Kedvenc könyvünk végére érünk, kifogy a sokat használt parfümünk, vagy éppen kivesszük a sütisdoboz aljáról az utolsó finomságot, mind-mind apró fájdalmakat generálhatnak bennünk. Mindez azért történik, hogy lássuk meg az igazi értékeket. Vegyük észre, hogy mi múlandó az életünkben és mi nem. Ebből fakadóan azt is megláthatjuk, hogy mi az amit igazán ápolni kell és mi az ami csak átmeneti a fizikai valóság síkján. Ne féljünk az elmúlástól mert az igazi értékek semmilyen síkon nem múlandók. 

Furcsán kettős ez a január mint az összes többi is. Az egyik rendszer végén járunk, a másiknak pedig pont az elején. Az év eleji fogadalmak elkezdésének időszaka van, miközben egy asztrológiai év végén járunk. Mégis azt mondom, nagyon is alkalmas ez a hónap az életmódváltásra. Ha valaki nem tett semmilyen fogadalmat december 31-én éjfélkor, annak is érdemes elgondolkodnia, hogy mi az a pici változtatás ami jobbá tehetné az életét. Érdemes most belekezdeni, mert minden azt támogatja körülöttünk, hogy jobb szokásokat vegyünk fel és ezáltal tegyük jobbá az életünket, egészségünket. Akár tettél fogadalmat, akár csak most gondolkodsz valamilyen változtatáson, itt is érvényes az intelem, ne beszéld le magad! Bármilyen kis lépés több mint a helybenállás! 

Ezekkel az intelmekkel kívánok sikerekben gazdag évvégét és ezzel együtt boldog új évet is! 

Ha ennyi nem volt elég, kattints a videóra:

 

 

Comments powered by CComment