crocus 4851641 19202020. március 5-én hajnalban megérkezik a patkány évének nyúl hónapja. Az asztrológiai tavasz legerősebb hónapjába lépünk, amikor nagy a siker lehetősége, de rajtunk múlik, hogy teszünk-e érte, hogy kikelünk-e a fotelból, vagy inkább a semmittevés és az önbizalomhiány sírjába temetjük eleve hamvába halt ötleteinket. 

 

A patkány éve a célok megvalósításáról szól. Januárban már pedzegettem neked, hogy jó lenne ha megtalálnád az irányt, mert jön most egy olyan év, amikor jó egyfelé irányítani a nagy erőnket és kitartásunkat. Így ez az erő nem veszik el, hanem közelebb hoz minket a céljainkhoz.

Március a vágyainkról szól. Válogatás nélkül jöhetnek minden témában, minden életterületen elképzelések, amik eddig nem jutottak eszünkbe. Lehet, hogy felmerül benned, jó lenne többet olvasni, mert régen annyira szeretted, most meg nincs időd. De az is lehet, hogy kiállsz az udvarra és rájössz mindig is szerettél volna virágoskertet. Egyik reggel ahogy leülsz az asztalodhoz a munkahelyeden rájössz, hogy nem is ebben a székben szeretnél te ülni. Kivétel nélkül mind egy-egy irány a változás felé. Gondolkozz el rajta, mit kellene tenni ahhoz, hogy ne csak vágy maradjon, hanem meg is valósuljon! Többet szeretnél olvasni? Szervezd át a napodat, jó cél a szervezettség beillesztése az életedbe. Szívesebben látnál virágokat a fű helyén? Olvass utána, vásárolj, áss és ültess! A vágyaid mellé most hatalmas megvalósítási energia is rendelkezésedre áll. Szeretnél karcsúbb lenni nyárra? Nagy vágyad az a kék szoknya ott a szekrényben? Pont alkalmas a hónap, hogy belevágj az életmódváltásba!

De nem csak ilyen formában jelenhetnek meg a vágyaink. A vágy mozgatórugója mindig a boldog beteljesülés, egy jövőbeni elképzelt jól lét. És mint ilyen, a vágy csak úgy virágzik rajtaütésszerűen, ott is és úgy is, ahol éppen nincs létjogosultsága. De a vágy nem a megvalósíthatóságon keresztül ítéli meg magát. Egyszerűen felbukkan és van, akkor is ha logikátlan, akkor is ha elérhetetlen, vagy legalábbis annak tűnik. Oda akarok kilyukadni, hogy nem minden vágyad lesz reális, nem mind lesz megvalósítható, sőt lesz olyan is, amit te nem tudsz tető alá hozni. A cél az, hogy amikor emiatt fájdalmat érzel, szomorú leszel vagy csalódott, akkor egyrészt vizsgáld meg, hogy érdemes-e szenvedni, vagy valójában elérhetetlen dolgok után vágysz, mert akkor jobb elengedni a dolgot. Másrészt a beteljesületlen vágyak miatt érzett fájdalom fejlődésre és egy új belőled születő dologra is sarkallhat. Szóval ha fáj, akkor ne az önsajnálatba menekülj, hanem építkezz belőle:

Ne azt kérdezd, hogy "miért", hanem azt: "hogyan tudok ebből fejlődni"? 

Márciusban fókuszba kerül az egészségünk is. Menjünk el szűrővizsgálatokra, kezdjünk el mozogni, változtassunk egy-egy rossz szokásunkon. Ezek mind-mind az egészségünket támogató dolgok. Most van itt az idő a bikini-body megformálására, pont jó ez a hónap elkezdeni az alakformálást, ha nyárra már csinosabb szeretnél lenni. Ha bármilyen egészségügyi problémával küzdesz, akkor észreveheted magadon, hogy ebben a hónapban nyitottabbá válsz az alternatív megoldásokra is, a hagyományos orvosi kezelés mellett elkezdenek érdekelni a kiegészítő terápiák, a természetgyógyászat, vagy épp az öngyógyítás módszerei. Ez nem véletlen, ismerkedj velük és alkalmazd amelyik számodra szimpatikus!

És hogy honnan a cím? Hát onnan, hogy március a fejlődés hónapja, amikor a befektetett energia hamar megtérül, amikor látványos a fejlődés, nagy a siker lehetősége. Feltéve ha van befektetett energia. Ez a hónap ugyanis kicsit megpróbálja az önmagadba vetett hitedet. Előhozhatja a lustaságodat és a terveidet te magad húzhatod keresztül azzal, hogy nem hiszed el, hogy képes lennél rá, vagy épp azzal, hogy kevésnek érzed magad, hogy véghez tudnád vinni, túl nagynak érzed az energiabefektetést. Ezért aztán úgy döntesz, hogy bele sem kezdesz valamibe, mert úgyis felesleges. A félelmeid, a lustaságod, a kishitűséged mind-mind legyőzhető dolgok, ami ha sikerül, akkor látványos fejlődés a jutalmad. De ehhez először önmagadat kell legyőznöd.

Márciusban nem kívül van az ellenség, hanem belül. 

Márciusban már zümmögnek a méhek, nyílnak a virágok, közelít a szerelem. Ismerkedésre nagyon is alkalmas hónap, rengeteg lehetőségünk lesz új emberi kapcsoltokat létrehozni és most könnyebben is megy mint más hónapokban. Fontos figyelmeztetés, hogy a most létrejövő kapcsolatokban hajlamosabbak vagyunk szebbnek, okosabbnak látni a másikat, hamar azt gondolni, hogy megtaláltuk a tökéletes partnert. Természetesen ez így is lehet, de nem árt némi óvatosság. Nem mind arany ami fénylik! De ez nem csak a szerelmeknél működik így, új munkatárs, barát vagy ismeretség esetében is többet láthatunk bele a másikba mint amennyi erénnyel ő rendelkezik. 

Összegezve: előtérbe kerülnek a vágyaink, van hozzá erőnk, hogy megvalósítsuk, de csak rajtunk múlik, hogy fektetünk-e bele energiát, vagy ellustálkodjuk a hónapot. Ha odatesszük magunkat, akkor egy fejlődésben és növekedésben gazdag sikerekkel tarkított márciusunk lehet, miközben a szerelem lengi be az életünket. 

Szeretettel:

Piller Szilvi

Ha még szükséged van információra, katt:

 

 

Comments powered by CComment