nyl kakas2017. március 5-én megkezdődött a nyúl hónapja. Egyrészt ez a tanulás ideje. Megerősödik bennünk a növekedés, a fejlődés érzése, kezdenek körvonalazódni célok, melyekért tenni is hajlandók vagyunk. Ezért ha szemezel valamilyen képzéssel, akkor ne habozz, vágj bele, mert most kitartás is van hozzá.

 

Ebben a hónapban előtérbe kerül az igazmondás, a becsület, a tisztesség. Elemi vágyunk lesz, hogy igazat mondjunk és minden egyes hazugság amire fény derül sokkal jobban bánt majd minket mint máskor. Dönteni viszont könnyebb lesz. Bármi is foglalkoztatott eddig, amivel nem tudtál dűlőre jutni, azt most tisztábban látod és pontot tudsz tenni az ügy végére.

Általánosságban sokkal szétszórtabbak leszünk mint máskor. Az álmodozás, a tervezgetés, a fejben való külön világban létezés ugyanúgy jellemző lesz erre a hónapra mint a szervezetlenség, a türelmetlenség és a változékonyság. Szeszélyesek leszünk, mint a tavasz. Hol bárányfelhők bodorodnak lelkünk egén, hol pedig villámok cikáznak majd bennünk, de amilyen gyorsan jönnek ezek a rossz pillanatok, olyan gyorsan tovább is szállnak.

Jellemző gondolat erre a hónapra, hogy a dolgoknak nagyobb a füstje, mint a lángja. A problémákat eltúlzottnak láthatjuk, de jó hír, hogy általánosságban nem akkorák mint elsőre gondoljuk. Az érdeklődésünk, a lelkesedésünk nagy lesz, de amilyen hirtelen fellángolunk bizonyos dolgok iránt, ugyanolyan pillanatok alatt ez a lelkesedés tovatűnhet. Ez a megismerés hónapja. A hirtelen lelkesedés előre visz minket sokféle dolog megismerésében, viszont ott a lehetőség arra is, hogy ha valami nem tetszik könnyedén tovább álljunk, lelkiismeret-furdalás nélkül. Ezért ha belekezdesz most valamilyen tanulásba, vagy bármilyen hosszabb távú project-be, akkor hagyj magadnak egy kis egérutat, ne köteleződj el 100%-osan, mert lehet, hogy ami hirtelen fellelkesít, azt két hét múlva már unalmasnak találod.

Ez a hónap arra is jó, hogy kicsit öntudatunkra ébredjünk. Előjön belőlünk, hogy úgy akarjuk élni az életünket ahogy mi szeretnénk, nem pedig mások irányítása alatt. Viszont a konfrontációt kerüljük, nem állunk bele a vitákba, inkább egyszerűbb végighallgatni a másik tanácsait, aztán nem megfogadva úgy cselekedni ahogy nekünk tetszik. Erre figyeljünk oda mások kommunikációjánál is, nem biztos, hogy ha valaki ebben a hónapban igent mond valamire, akkor aképpen is fog cselekedni. Lehet, hogy csak konfliktus-kerülésből nem száll szembe a véleményünkkel, de esze ágában sincs úgy tenni ahogy mi elvárnánk.

És most arról, hogy miért ilyen képet választottam a havi előrejelzéshez. :) A hónap enerigáiban nagyon benne van a tavasz. Kirügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, zümmögnek a méhek, bizony felpezsdül a vérünk. Ebben a hónapban könnyebb lesz ismerkedni mint máskor, a kommunikáció erősen támogatva van, sőt a pajkosság is és az, hogy fel tudjuk hívni magunkra a másik nem figyelmét. Ezzel együtt ott lesz bennünk a tapasztalás vágya is. Most könnyebben rúgjuk fel belső korlátainkat és lépjük át őket annak érdekében, hogy olyan dolgot próbáljunk ki amihez eddig nem volt merszünk, ami kicsit túlmutat az általánosságban elfogadott dolgokon. A társadalmi normáktól eltérő bármilyen helyzet vonzó lehet számunkra, mert izzón ég bennünk, hogy ne álljunk ellen olyan kísértésnek amire eddig nemet tudtunk mondani. Feszegetjük a határainkat és leginkább a szerelmi ügyekben. Mindez a nyúl és a kakas energiájára eredeztethető vissza, és így ez a kép egészen sokatmondó :)

Éljünk úgy ebben a hónapban ahogy szeretnénk, szerezzük be az áhított tapasztalatokat és ne engedjük, hogy saját gőgünk és öntudatosságunk legyen a fejlődésünk gátja. Konfliktusainkat most sokkal könnyedebben rendezzük, diplomáciai képességünk megerősödése miatt. Most még a szókimondóbb emberek is hatékonyabban tudják a véleményüket előadni.

Comments powered by CComment