lepke2018. május 5-én a délutáni órákban kileheli az utolsó füstpamacsot a sárkány, visszahúzódik a barlangjába és átadja a helyét a kígyónak. Az erőteljes feszültségek csökkennek, kicsit nyugodtabb időszak következik. Nem feszít belülről már annyira az elégedetlenség és a változtatás, kifújhatjuk mi is a nagy levegőt, ahogy látjuk a sárkányt távozni. De azért ne gondoljuk, hogy munka nélkül maradunk. 

 

Az első és lefontosabb üzenet májusra az érzékenység. Amíg eddig harsányabbak, nyersebbek és szókimondóbbak voltunk, most pont az ellenkezőjét érezzük majd. Visszahúzódóbbak és hiperérzékenyek leszünk. Persze senki ne arra gondoljon, hogy remete hónap lesz. Mert a kígyóban tűz van, pusztán egy olyan tűz ami nem elsőre jön elő, hanem ami meghúzódik a háttérben és amikor szükségét látja akkor megmutatja magát. Mit jelent ez? Egyrészt társaságban most nem leszünk rögtön a középpontban, nem nyomulunk a vicceinkkel, de ha látjuk, hogy egy beszélgetésben helye van egy poénnak, akkor bemondjuk. Másrészt ha valaki nem érzi jól magát a környezetünkben, szomorú és elesett, akkor nem nyaláboljuk fel kéretlenül rögtön és oldjuk meg a problémáját, hanem türelemmel ki tudjuk várni, hogy kérje a segítségünket. Akkor viszont mindent megteszünk érte, amire csak szüksége van. Mert azt viszont nagyon is pontosan érezzük, hogy mi segít a másikon igazán. És itt a kulcs, hogy érezzük. Gyakorlatilag most ebben a hónapban mindent. Bármi történik, megérint bennünket. Magunkba integráljuk, hogy belül elemezzük és forgassuk és gondolkodjunk rajta. Igen ám, de sok minden történik és ha nem tisztázunk le dolgokat, csak gyűjtjük és magunkban felfújjuk, akkor előbb-utóbb robbanás lesz belőle. Kiömlik minden belőlünk ami a szívünket nyomta, de itt már nincs kontroll, nem biztos, hogy olyan formában ahogy mi szerettük volna. Ezért fontos, ha valami olyan történik ami minket bánt, vagy nem értjük a másik reakcióját, akkor próbáljuk mielőbb letisztázni, mert higgyük el, nem minden rólunk szól! És lehetséges, hogy a másiknak valami teljesen más problémája van, mi pedig csak gyártjuk a fejünkben a teóriákat. Vegyük mindennek elejét! 

Ez megint egy olyan hónap, ahol nagyon figyelnünk kell, hogy hol vannak a határaink, mi az amit még szívesen és magunktól teszünk meg másokért és mi az ami már kényszer és nem is esik jól. Erről írtam a NEMET MONDÁS MŰVÉSZETE cikket, ott bőven kifejtem ezt az állást, sőt még Dr. Almási Kitti pszichológus gondolatait is meghallgathatod a témával kapcsolatosan. Ezért most itt nem fejteném ki annyira bőven, a lényeg viszont az, hogy ebben a hónapban kicsit nehezítettebb a pálya. Mert olyan környezetbe van helyezve ez a feladat, amikor nagyon erős bennünk az önfeláldozás. Az, hogy a saját érdekeinket és vágyainkat háttérbe helyezve mások igényeit tartsuk szem előtt. Most zsigerből ez jön. Pedig igenis magunkkal is kell foglalkoznunk, igenis tudni kell nemet mondani és igenis határt kell húzni, mert a saját testi-lelki egészségünk láthatja kárát. Ezért figyelj oda erre májusban: tudom, hogy szívesen segítesz, hogy nagyon jól esik, főleg ha látod a végeredményt, de mindig jusson eszedbe: üres bukszából nem tudsz pénzt adni. Hiába tölt el örömmel mások segítése, ha te lemerülsz közben. Utána már nem tudsz segíteni, sőt majd te szorulsz segítségre. Ezért figyelj oda, hogy meddig öröm a segítségnyújtás és honnantól kényszer, ne áldozd fel magad mások oltárán! Még akkor sem, ha belül félsz, hogy ezzel bizonyos embereket elveszítesz. Mert ebben a hónapban a félelmeink között ez is megjelenik. De hidd el, ezzel a hozzáállással csak azokat az embereket tudod elveszíteni, akik nem téged szeretnek, hanem azt amit nyújtasz számukra. Aki téged igazán szeret, az akkor is fog szeretni, ha nem segítesz, mert meg fogja érteni, hogy neked is vannak határaid, és a legjobbat akarja neked. Te is akard a legjobbat magadnak, mert azzal segítesz a legtöbbet a többieknek! 

És most a fentiekkel ellentétben mégis azt javaslom neked, hogy segíts másoknak! Jó vagyok, mi? Természetesen bizonyos határokon belül. De ebben a hónapban nagyon fontos odafigyelnünk hogyan viselkedünk másokkal, mert tetteink következményei nagyon gyorsan utolérnek bennünket. Itt most nem az ellenkezőjére buzdítalak annak mint amit fentebb írtam, de fontos tanács, hogy úgy bánjunk másokkal ahogy szeretenénk, hogy velünk bánjanak. Ha nem szeretnéd, hogy kiabáljanak veled, akkor te se kiabálj, ha mérges vagy.

"Légy te magad az a változás, amit látni szeretnél a világban!" (Mahatma Gandhi)

Ha odafigyelsz, akkor most nagyon is láthatod majd a hatást. A panaszkodást, a pletykát érdemes kerülni, vagy legalább megválogatni, hogy kinek, mit mondasz. Kitudódhatnak olyan dolgaid, amit nem szívesen hoztál volna napvilágra, ha bárkinek mesélsz a belső dolgaidról. 

Dióhéjban májusban erős lesz bennünk a mások segítésére való indíttatás, de fel kell ismernünk a határainkat és fel kell vállalnunk, hogy mennyi az ami még belefér. Fontos szem előtt tartanunk az igazmondást, mert az a legkönnyebb út, még ha elsőre nem is látszik. Májusban úgy gyűlnek majd körénk az emberek mint az éjszakai fényre a rovarok. Hallgassuk meg őket, segítsünk ami tőlünk telik, mert ezzel segítünk magunkon is legtöbbet. 

Gyönyörű májust mindenkinek!

Szeretettel:

Szilvi

Ha még szükséged van indormációra, akkor hallgasd meg az alábbi videóban lévő indormációkat is:

 

 

 

Comments powered by CComment