kecske2018. július 7-én a hajnali órákban vágtat el a ló, és ugrándozik be a kecske az életünkbe. A tettvágy, az erő, a vad energia elcsitul, helyét átveszi a belső elmélkedés, az elcsendesedés, a megfontoltság és némileg a lustaság is. 

 

Július a kedvesség hónapja lesz. Nagyon alkalmazkodóak és elfogadók, visszafogottak és gondoskodók tudunk lenni. Ebben a hónapban központba kerül a család, érdemes mostanra időzíteni a nyaralást, mert a két hétre való összezártságból eredő, előbb-utóbb megjelenő feszültségeket ebben a hónapban könnyebben kezeljük. El tudjuk fogadni a másik nyűgjét is akár és mindenkiben ott lesz, hogy hasznosnak és nélkülözhetetlennek akarja magát érezni. Beilleszkedni is könnyebb most új társaságokba, új ismeretségeket kötni, ez mind-mint a társasági életünknek kedvez. 

Július a tehetség hónapja is. Ez a hónap arra sarkall mindenkit, hogy hozza elő magából a régóta rejtegetett különleges képességeit. Merje megmutatni másoknak, hogy ő mivel szeret foglalkozni, mert ami a garázsban vagy a sufniban gagyi időtöltésnek tűnhet a számunkra, attól valószínűleg mások el lesznek ájulva! Mindenkiben van valami plusz, amit csak ő tud hozzáadni a világhoz, ebben a hónapban keressük meg, hogy mi milyen kincseket rejtegetünk. 

Júliusban lesz módunk gyakorolni nemet mondani. Már sokszor volt téma és külön cikket is áldoztam neki a "Nemet mondás művészete" címmel, érdemes elolvasni, vagy újraolvasni. Most kifejezetten az otthon, a biztonság (kinek mi szimbolizálja) és a munka területe lesz fókuszban. Olyan élethelyzetek adódhatnak, mikor megkérnek, utasítanak vagy esetleg kihízelgik, hogy tegyél meg valamit vagy vegyél részt egy szituációban amit neked magadtól eszed ágában sem lenne. Ha belső indíttatásod ellenére, mindenféle indokkal alátámasztva mégis belemész, akkor a folyamatos stressz lesz a jutalmad. Egészen addig nem igazán fogod tudni jól érezni magad, amíg meg nem húzod a határaidat. Persze ez nem könnyű dolog sosem, és most sem lesz az. Mert a legerősebb indok a fejet hajtásra ebben a hónapban a veszteségtől való félelem lesz. Mert ha valamire nemet mondasz, bizony elveszíthetsz valamit. A kérdés csupán az ebben a hónapban, hogy az valójában veszteség? Júliusban alapban kissé önbizalomhiányosak vagyunk és ezek a szituációk, ha jól oldjuk meg őket pontosan az önbizalmunk erősítésében tudnak segíteni. 

Nem csak az önbizalmunkat, az önismeretünket is nagyon edzhetjük ebben a hónapban, bár ez a kutya évében már nem újdonság. Ebben a hónapban mindenkinek ott a lehetőség, hogy kicsit magasabb szintre emelje a saját életét. Szépen hangzik, hogy "ott a lehetőség...." valójában akár akarod, akár nem, most emelkedni kell. Ha jól éled az életed, akkor ennek semmilyen hatását nem fogod észrevenni. Mit jelent ez? Ha egészségesen étkezel, rendszeresen mozogsz, figyelsz a testi-lelki jól létedre, folyamatosan figyelsz magadra és igyekszel a hibáidon csiszolni, akkor ne is olvass tovább. Ha viszont valamelyik résszel el vagy maradva, akkor ebben a hónapban az élet felhívja a figyelmedet, hogy min kellene javítani. Egy pillanatra állj meg és gondolj bele, hogy mi az első gondolat, ami most eszedbe jut, hogy min kellene változtatni? Akkor azt ebben a hónapban tedd meg. Lehet, hogy az jut eszedbe, hogy letedd a cigit, lehet, hogy egy vitaminkészítmény ugrott be, vagy több gyümölcs, esetleg egy fitness-bérlet, teljesen mindegy, nem véletlen. Most semmi ilyesmi nem véletlen. Ha csak egy lépést teszel már akkor is előbbre leszel mint tegnap. Ne forgasd fel fenekestől az életedet, de csiszolj rajta. Ezt az új szokást erősítsd meg és majd utána jöhet a következő. De egy lépést mindenképpen tegyél! 

Fontos üzenete a júliusnak, hogy olyan dolgokat tegyünk, úgy viselkedjünk másokkal amit mi magunk is szeretnénk tapasztalni. Ha elveszíted a táskádat, mi okozna nagy örömet? Az, hogy ha valaki megkeres és visszaadja. Ezért ha találsz valamit, akkor tegyél meg mindent azért, hogy visszajuthasson a gazdájához és osztozz az ő örömében! De ha a pénztárosnak rossz kedve van, mosolyogj rá, a buszon add át a helyed és vigyél egy apró meglepetéscsokit a kollégádnak. Ezek mind-mind aprónak és jelentéktelennek tűnő magocskák és mégis hatalmas szeretetfák tudnak belőlük nőni, amik majd neked is árnyat adnak mikor rászorulsz. 

Ne feledjük, hogy még mindig nyár van, igyekezzünk kiélvezni a szabadságot, a meleget, a gyönyörű időt, a flörtöket, a kalandokat és magát az életet. Együnk több gyümölcsöt, kevesebb fagylaltot, ússzunk is a strandon, ne csak a szemünket legeltessük, és ha nem vágyunk a mély vízbe, még véletlenül se hagyjuk magunkat rábeszélni! Így kívánok mindenkinek forró, élményekben gazdag júliust sok szeretettel!

Szilvi

Ha ennél is többre vagy kíváncsi:

 

 

 

 

Comments powered by CComment