harcos32018. augusztus 7-én a délutáni órákban adja át a stafétabotot a majomnak a kecske. Az időjárás szerint még tombol a meleg, de ez már asztrológiai értelemben az ősz első hónapja. A pihenésnek, gyakorlatilag vége, nem lesz kedvünk lustálkodni tovább, annál inkább tenni a céljainkért. És szerintetek véletlen, hogy pont augusztusban kezdik forgatni nálunk a Terminátor 6-ot? A hónap mottója: "nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!" (Terminátor-Megváltás)

 

Kezdjük a kályhánál. Az idei év legfontosabb üzenete a belső munka, a befelé indulás. Ehhez kapunk egy kissé rugalmatlanabb, lustább és a mozgástól tartózkodó energiát, hogy biztosítva legyen, ne kifelé mozgolódjunk, inkább befelé. Ez áthatja az egész évet, ezalól egyik hónapban sincs kibújás, idén hatványozottan jönnek fel lelkünkben elraktározott régi dolgok. Olyan változások történnek belül, aminek egyelőre kívül nincs hatása, de nagyon is szükség van rá. Ehhez kapunk minden hónapban más módszert, más kiegészítést. Az előző hónap ráerősített arra, hogy volt kedvünk pihenni, élvezni az életet, időt hagyni magunknak a belső gondolatokra. Augusztusban viszont már más a módi

Mint a bevezetőben is írtam, hiába a tomboló hőség, a vízpart, a szabadság, már máshova kerül augusztusban a fókuszunk. Mégpedig a feladatokra. Bármi van is jelen az életünkben, ebben a hónapban megoldandó dologként tekintünk rá. Akármiről is legyen szó, a legboldogabbak ebben a hónapban akkor leszünk ha valamit megoldunk és látjuk, hogy erre is képesek voltunk. De vigyázat! Ez egy csapda. Mert ahelyett, hogy segítséget kérnénk, vagy türelmesebbek lennénk, szinte éhezzük azokat a helyzeteket, amikben megharcolhatunk, ami kihívást jelent a számunkra. 

De vissza a kályhához. Elsődleges értékek a becsület, tisztesség, igazmondás lesznek ebben a hónapban nagyon erősen. Az augusztus nem tolerálja még a kegyes hazugságokat sem. Egyenességre tanít, arra, hogy mondd ki az igazságot. Persze azt már nem mindegy hogyan teszed ezt. Kommunikációnkban ebben a hónapban nagyon nyersek tudunk lenni, nem gondolunk bele, hogy a kimondott szónak micsoda éle lehet. Erre figyeljünk oda, mert néha már az igazság önmagában is fáj. Mindenkinek tehetségéhez mérten jönnek a megmérettetések, aki próbál kerülő utakon járni lebukik, de aki korrektül viselkedik az is szembesülhet vele, hogy bizony

"mocskos a világ, gondolja a férfi, így hát ő sem fog mosni mától..." (Sziámi: A férfi meg a nő)

A lényeg, hogy ez a hónap arról is szól, hogy lássa mindenki mi a helyes út. Ezt ki így, ki úgy fogja tapasztalni. 

Hogy jött ide a terminátor? Hatalmas lesz bennünk a küzdőszellem. Nagyon nagy mentális és fizikai erővel, kitartással rendelkezünk ebben a hónapban. Ez mindenkiben ott lesz, kérdés, hogy mire használjuk fel? Azért kezdtem úgy, hogy az egész év arra sarkall, hogy belül rendezkedjünk, mert most az előző hónapokban elkezdett rendrakásban is tudjuk ezt hasznosítani, de ha a külső környezetünkben akarunk rendet tenni, az is jó út. A lényeg, hogy találjunk valami célt, ahol sűrítve fel tudjunk használni ezt az energiát, mert egyrészt nagyon hasznos, másrészt a felgyülemlő felhasználatlan energia rombol. 

A világban, a környezetünkben felfigyelhetünk arra, hogy megnő az alapítványok támogatottsága, felszínre kerülnek jobban bántalmazások, kiderül az igazság és minket is jobban megérint ha valakivel a környezetünkben nem úgy bánnak, ahogy megérdemelné, vagy bántanak, holott ő nem tudja magát megvédeni. Mindenkiben ott lesz, hogy megvédje azt aki magát nem tudja. Ezért ne csodálkozz, ha ebben a hónapban téged is felháborítanak ezek a történetek. 

Hiába tartanak még a forró nyári éjszakák, általánosságban ez már nem a szerelmek hónapja. Zárkózottabbak és távolságtartóbbak is leszünk és egyszerűen annyira elvonja a figyelmünket a kötelesség, hogy nem tudunk az érzelmekre koncentrálni. A harcost kemény páncél védi, de alatta ott egy érző szív, amit senkinek nem mutat meg. Ezért ebben a hónapban erre koncentráltan figyelni kell, hogy ne hanyagoljuk el szeretteinket, mutassuk ki, mennyire fontosak számunkra, nem elég ha megoldunk helyettük valamit.

A királylány örül, hogy a lovag megmentette a sárkánytól, de ha utána a lovag rögtön a következő csatába indul, nagyon csalódott lesz. 

Ha eddig nem kezdtél bele a fogyókúrába, de szeretnél, akkor most itt az idő. Ez egyrészt egészségügyi szempontból is nagyon előnyös, másrészt pedig belülről fogod érezni, hogy most már kell tenned valamit, muszáj belevágni, ez egy kifejezetten alkalmas hónap erre. De arra is nagyon alkalmas a hónap, hogy ez eddigi erőfeszítéseid beérjenek és a környezeted felfigyeljen a tehetségedre, de mindezt anélkül, hogy neked különösebben reklámoznod kéne magad. Egyszerűen észreveszik mekkora kincs vagy. A tanulás, fejlődés igénye is felmerülhet benned, foglalkoztatni kezd, hogy ősztől tanulj-e valamit. Fontos, hogy csak azért ne mondj egy lehetőségre nemet, mert te úgy érzed, hogy neked már nem lehet újat mondani

A múlt hónapról továbbgörgetjük a magunkért való kiállást mint feladatot. Így még mindig érvényben van, hogy a forró nyári éjszakában igenis nemet kell mondanod minden olyan lehetőségre, ami a határaidon kívül esik, amibe nem szívesen mennél bele. Nagyon fontos, hogy bármennyire is próbálnak meggyőzni, bármennyire is úgy tűnik, hogy rosszabbul jársz ha valamire nemet mondasz, gondold végig, hogy te meddig vagy hajlandó elmenni és abból ne engedj. Persze most is ott munkálkodik bennünk a veszteségtől való félelem. De akinek igazán fontos vagy, az tiszteli a határaidat. A szeretet ismérve az elfogadás és nem a kényszerítés. 

Fontos tanács augusztusra: hagyj magadnak időt a pihenésre is! Nagyon vonzó és belső késztetés a rengeteg feladat és helyzet megoldása, de mégis csak nyár van, a szabadságok ideje. Ha van gyermeked, akkor ne csak a szobájának a kifestése foglalkoztasson, hanem a közös játék, a szeretetben eltöltött idő. 

Forró, vidám, célorientált augusztust kívánok sok szeretettel:

Piller Szilvi

Ha szükséged van még pár kiegészítő gondolatra, akkor nézd meg az alábbi videót:

Comments powered by CComment