pig 1713996 6402019. február 4-én hajnalban már nem a kutya ugat, hanem a disznó röfög. Megérkezik teljes mellszélességgel a disznó éve. Magunk mögött hagyjuk a visszahúzódást és ebben az évben sokkal jobban nyitunk a világ felé. Még mindig földes évünk van, de a disznóban lévő erőteljes víz már nem a változatlanságot, hanem inkább a mozgalmasságot támogatja. 

Röviden összefoglalva a belső munka folytatódik, ki kell aknáznunk eddig fel nem fedezett rejtett tehetségünket, disznó-kötelességünk a fejlődés (tavaly még kutya-kötelességünk volt), ehhez hatalmas kitartás és tetterő is lesz velünk. Meg kell találnunk a saját utunkat és nagyon oda kell majd figyelni, hogy bánunk másokkal. De ehhez kellő érzékenységünk is lesz. Egy kicsit hasonló, de mégis erőteljesen más év lesz mint az előző. 

2019 egy olyan év, amikor felszínre kell hozni a bennünk rejlő tehetséget. Mindenki jó valamiben és nem mindenki ugyanabban. Ebben rejlik az élet szépsége. Az egyik feladat, hogy megtaláljuk mi miben vagyunk jók. Persze ez egy trükkös energia, nem lesz egyértelmű rögtön elsőre. Ugyanis a saját kincseinket nem könnyű felismerni, hiszen azok vannak. Mindig is velünk voltak, mi abban a furcsa, vagy egyedi? Ezért mindenkinek szüksége lesz valakire aki segít felnyitni a szemét, ugyanis egy másik ember, akinek abból a minőségből nincs, könnyen felhívhatja a figyelmedet arra, hogy amit te tudsz, az igenis sokat ér. Nagyon érdemes idén valamilyen tanácsadóhoz is fordulni ebből a szempontból, aki utat tud mutatni, akinek kidolgozott módszerei vannak arra, hogy felszínre hozza ami benned szunnyad. 

Szülőként is kifejezetten fontos, hogy idén figyelj oda a gyermekedre, halld meg, hogy mi iránt érdeklődik, és most ebben az évben ne tagadd meg tőle, hogy többféle dologban is kipróbálhassa magát, mert nem tudhatod, hogy melyik lesz a nyerő ötlet. A tehetséggondozás az idei évben nagy hangsúlyt fog kapni, nagyon sok emberről, gyermekről fog kiderülni, hogy milyen kincseket rejtegetett eddig. De ez önmagától nem működik. Nem fog egyik napról a másikra úgy felkelni a gyermek, hogy versenyzongorista. Keresni, kutatni, gyakorolni és kitartani kell. No meg észrevenni. Mert ami mások számára nyilvánvaló az saját magunk számára nagyon rejtett.

2018 is már a családok éve volt, nem csak asztrológiai de még kormányzati szinten is, 2019-ben ez folytatódik. Mármint a kormánypolitikáról nincs információm, viszont a folytatódó földenergia, továbbra is a közösségek, a család, a biztonság fontosságát hangsúlyozza. A segítségnyújtás nagy szerepet kap. Ezért a karitatív szervezetek, a szociális háló mind-mind megerősödnek, mert mindenkiben feléled a késztetés, hogy adjon magából valamit, hogy segítsen másoknak. 

Kitartásban és erőben nem lesz hiány egyáltalán. Nagyon sikeres évünk lehet, ha némely dologra odafigyelünk. Ugyanis nagyon jó elemző képességünk lesz egész évben. A bölcsesség mint belső erő velünk lesz és olyan módon tudjuk átlátni a dolgainkat, ahogy eddig eszünkbe sem jutott. Ami eddig esetleg káosz volt, az most tiszta lesz, érthető és átlátható. Egy-egy esemény minden folyamatát tisztán látjuk és a végeredményre gyakorolt hatását is. Ezért aztán most az is kristálytiszta lesz előttünk. Szóval látjuk, hogy minek mi a végeredménye, de ha valamit megváltoztatunk, azt is fogjuk látni hogyan hat az egészre. És ez életünk minden mozzanatával így lesz. Legyen szó párkapcsolatról, gyermeknevelésről, pénzügyekről, munkáról vagy épp az életünk rendbetételéről. A minden tényező alapos megvizsgálása nagyon vonzó, viszont a türelmetlenségünk is nagyon erős. Így két csapdát kell elkerülni, egyrészt azt, hogy addig toporgunk a részletek felett amíg az egészből nem lesz semmi, másrészt pedig azt, hogy elegünk van a pepecselésből és minden józan átgondolás nélkül belevágunk dolgokba. Ha a kettő között tudunk lavírozni, akkor nagy sikereket érhetünk el az élet minden területén, mert a bátorság párosul a kiváló gondolatokkal és a hatalmas megvalósítási erővel. 

Ami nagyon fontos, hogy ha hirtelen úgy látszik, hogy valamilyen nagy baj van, akkor elsőre ne ijedjünk meg nagyon. Persze nem azt állítom, hogy 2019-ben soha nem történik semmi baj, inkább azt, hogy hajlamunk lesz sokszor ott is bajt látni, ahol nincs is. Ezért ha valami gond van, akkor ahelyett, hogy kétségbe esnénk, várjunk, gondoljuk végig a lehetőségeinket, és könnyen meglehet, hogy hamar kiderül nincs is akkora baj mint elsőre úgy tűnt. 

Fejlődni kell és akarunk is. De nem mindegy, hogy miben. Itt kapcsolódik össze az, hogy keressük meg miben vagyunk igazán tehetségesek, mi az a képességünk amit érdemes fejleszteni. Gondold végig, mert egyáltalán nem mindegy. Amiben átlagos vagy átlag alatti vagy, nem érdemes fejleszteni, hiszen kitartó kemény munkával még mindig csak az átlagos szinthez tudsz közeledni. Viszont ha megtalálod azt amiben te eleve jobb vagy és azt a területet csiszolod és fejleszted, ott szárnyalni tudsz, hiszen az eleve kiemelkedő területbe fektetett kitartó energiával szárnyakat kaphatsz és van lehetőséged kitűnni. Keresd, kutasd, hogy mihez van kedved, hogy mihez van tehetséged és ne sajnáld az időt és a fáradtságot ennek fejlesztésére, mert hidd el meg lesz a gyümölcse! 

A tanulásban fejlődésben is, de az élet más területein is meg kell találnod a saját utadat. Nagy feladat ez idén, hogy ne akarjunk beleilleszkedni semmilyen társadalmi konvencióba, normába és szokásba, ha az nekünk nem felel meg. Merjünk úttörők lenni! De ha nem is úttörők, mindenképpen a saját életünk tisztelői. Vedd észre te hogyan és mitől érzed jól magad és próbálj meg úgy élni. Vedd észre, hogy melyek azok a területei az életednek amikben mások akartának engedelmeskedve vagy benne és egyáltalán nem érzed jól magad. Idén eljött az ideje, hogy ezeken a területeken rendet tegyél.

Amivel egész évben biztosan dolgunk lesz, az a türelem gyakorlása. Több jelzés is van erre vonatkozóan az év kezdetekor, így azt gondolom, ez univerzális tanulnivalója mindenkinek. Nagyfokú teremtőerővel rendelkezünk 2019-ben, ha igazán elhatározunk valamit, akkor azt véghez is visszük és megvalósítjuk. 2019 jelszava lehetne az is, hogy nincs lehetetlen! De! Ehhez egy igen nagyfokú türelmetlenség párosul. Teremtünk, de jobb lenne már tegnapra. Miért nincs még itt? Miért nincs meg? Miért kell várni? Amit akarunk, azt azonnal akarjuk. Sőt, legjobb ha már rendelkezésünkre áll azelőtt, hogy egyáltalán akartuk volna. Ebben az évben azt tanuljuk, hogy bármit elérhetünk, de nem azonnal. Tegyük meg a tőlünk telhetőt és tartsuk tiszteletben az idő és a tér törvényeit. Ha jól akarjuk megélni az évet, akkor így teszünk, ha ez nem sikerül, akkor a tehetetlen dühünket másokon vezetjük le, aminek társas kapcsolataink ihatják meg a levét. De könnyen előfordulhat, hogy türelmetlenségünkben a már elért eredményeinket is szétromboljuk. A türelmetlenség okozta feszültséget viszont nagyon fontos lesz levezetni. Teljesen egyéni, hogy te miben találod meg a megoldást, hogy futsz-e vagy színezel, olvasol, rejtvényt fejtesz vagy épp meditálsz, jógázol, a lényeg, hogy vezess be az életedbe (vagy tölts vele több időt mint eddig) egy olyan tevékenységet ami által kicsit lenyugszol, kivezeted magadból a feszkót és tisztábban tudsz gondolkodni. A feszültség mindenképp távozik belőled előbb-utóbb, a te felelősséged, hogy lassan és rendszeresen lecsapolod vagy pedig ellenőrizetlenül kirobban egy veszekedés során.  

Szeleburdiságunk és figyelmetlenségünk is előjöhet, kapkodás, oda nem figyelés. Ezt nehezíti az is, hogy egy olyan évünk van, amikor rengeteg a gondolatunk, folyton tele a fejünk mindenfélével, nagyon nehezünkre esik koncentrálni. Ha meg akarjuk óvni magunkat apró háztartási balesetektől, vagy akár nagyobb bajtól is, akkor bármit csinálunk, figyeljünk oda magunkra és a körülöttünk lévőkre is. Ez nem egyfajta karmikus csapás, pusztán a hebehurgyaság következménye lehet. Ez pedig csak rajtunk múlik. 

A disznó évében igyekezz úgy bánni mindenkivel, ahogy veled szeretnéd, hogy bánnának. Szeretnél jó barátokat? Legyél te is az! Szeretnéd, ha megértenének? Légy megértő! Vagy szeretnéd, hogy mosolyogjanak rád az emberek? Hát fogadj mindenkit széles mosollyal! A lényeg az, hogy a most kiárasztott energiáid nagyon gyorsan bumeráng-szerűen visszatérnek hozzád, azonnal tapasztalhatod milyen hatást hagysz a világban. Ezért aztán rajtad múlik, hogy mi az ami végül megjelenik a tapasztalatodban. Hajlamosak leszünk idén, ha már nincs más eszköz a tarsolyunkban a másik érzelmi húrjait pengetni azért, hogy elérjünk nála valamit. De az érzelmi zsarolás, mikor a másikat a felénk érzett szeretetén keresztül tartjuk sakkban nagyon nem szép dolog. Annál jobb mikor megtapasztalhatjuk a felénk irányuló önzetlen segítséget. Sőt, igazán a legjobb az, mikor ezt a képességünket arra használjuk, hogy valakit megsegítsünk és a jó felé tereljünk az érzelmein keresztül. A határvonal keskeny, nagyon fontos odafigyelni, hogy mi a valódi motivációnk. Önmagunknak akarunk-e önző módon jót, vagy a másiknak?

Itt az ideje, hogy szellemi és fizikai szinten is áldozz magadra! Idén kötelességed, hogy megtiszteld a tested, ami otthont nyújt neked és fejleszd a szellemed is. Ne gondolj nagy dologra, nem kell a hegyekbe elvonulni hetekre édesgyökeret rágva meditálni, de biztosan van olyan szokásod, amiről már régóta azt gondolod, hogy ideje lenne elhagyni, vagy változtatni rajta. Most itt az idő, bármilyen kis lépés megteszi, de lépés az kell! Emellett ne feledkezz meg a szellemi egészségedről sem, olvass, informálódj és gondolkodj sokat, most ennek is itt az ideje. 

A jin föld - disznó évében megnő az elfogadás mások iránt, ezért remélhetőleg csökken a rasszizmus, a népek közelebb kerülnek egymáshoz, könnyebb lesz meglátni a mások szokásaiban rejlő egyediséget és elismerni. 

Idén még a legmagabiztosabb emberek is szembetalálkozhatnak a bizonytalansággal, az önmagukba vetett hitük meggyengülésével. Hajlamosabbak leszünk megkérdőjelezni a rátermettségünket, a hozzáértésünket és tehetségünket. Az Univerzumnak nem az a célja, hogy lehúzzuk magunkat és oda lyukadjunk ki, hogy semmire sem vagyunk jók, hanem inkább az, hogy újragondoljuk magunkat. A túlzott magabiztosság, önteltség tévútra vezet. Ilyenkor jól jön egy ilyen év, ami új alapokra helyezi az önmagadról alkotott képet, ami kicsit elbizonytalanít és arra késztet, hogy átvizsgáld magad. Az idei év kicsit segít az ego lebontásában és abban, hogy reálisabb képed legyen magadról. De figyelj oda, hogy ez ne csapjon át a másik végletbe!

A disznó évében utazz! A kutya évének stagnálása után a disznó meghozza a mozgási, utazási kedvet, amit használjunk is ki. Kiránduljunk, lássunk világot, lépjük túl a korlátainkat, szerezzünk új élményeket. Míg tavaly a belső utazás nagyobb hangsúlyt kapott, most a külső mozgalmasság a támogatott.

Aki idáig eljutott az olvasásban az már láthatja, hogy mozgalmas, izgalmakkal teli év várható, ami által fejlődhetünk, növekedhetünk és felfedezhetjük rejtett képességeinket. Mindezt tegyük türelemmel, mások és önmagunk tiszteletével. Élményekkel és felismerésekkel teli disznó évet kívánok mindenkinek sok szeretettel:

Szilvi

Ha ennyi még nem volt elég, akkor nézd meg az alábbi videót is:

 

Comments powered by CComment