vipassana 1100779 6402019. március 5-én az esti órákban búcsút intünk a nagyhangú, de karót nyelt tigrisnek és megérkezik egy látszólag védtelennek tűnő cuki nyuszi, akiben azért benne rejtőzik az állat. A februári vidám hangulatú évkezdet kicsit alább hagy, bár a humor és a jókedv velünk maradnak, de már nem olyan látványosan mint az előző hónapban. A fejlődési, tanulási igényünk viszont továbbra is velünk marad egész hónapban. 

 

Az alapvetően bennünk megjelenő értékek a segítségnyújtás, az érzékenység, a szeretet, a diplomatikusság, szemfülesség és az alkalmazkodás képessége

A hónap fő energiája a jin tűz, amit legjobban egy gyertya szimbolizál. Ez a tűz elem már nem olyan erőteljes mint a múlt hónapban megjelenő tűz, kissé visszafogottabb, de attól még tűz, csak épp nem mutatja meg az igazi arcát elsőre. Az ebben a hónapban létrejövő energiák útmutató jellegűek. A március tüze most megvilágítja az utunkat, utat mutat nekünk.Szimbolikusan szólva most olyan területeken is fény gyúlhat, ahol eddig tök sötétben tapogatóztunk. A jin tűz energia pont arról szól, hogy célzottan ott világít rá dolgokra, ahol erre nagyon is szükségünk van. Ráadásul a gyertya fellobbanó fényében az igazi megoldásokat láthatjuk meg, nem csak olyanokat amik ideig-óráig hatnak. 

Persze azért nehezítő körülmények is kellenek minden hónapban. Ez pedig most a nyúlban megjelenő jin fa minőség. Nincs ezzel semmi baj, mert hatalmas szemfülesség, alkalmazkodási képesség rejlik a nyusziban, kiváló kommunikációs képességgel karöltve. A fejlődés igénye erősen bennünk van. A türelem, az idomulás, a gyors reagálás képesség mind-mind a fejlődésünket szolgálja. És a kérdéses területek megvilágítása mellett ez egy nagyon jó hónap lehet. Ezzel gyakorlatilag szimbolikusan elfújjuk a gyertyEgészen addig amíg el nem kezdünk olyan dolgokhoz idomulni, olyan kompromisszumokat megkötni, amik nekünk nem komfortosak, amik hosszú távon nem szolgálják az érdekeinket. Ezzel gyakorlatilag szimbolikusan elfújjuk a gyertyát és tapogatózunk tovább a sötétben, semerre sem haladva. 

Ebben a hónapban nagyon jellemző lesz ránk az, hogy a velünk történt dolgokat nem reagáljuk le azonnal. Csak begyűjtjük, aztán belül dédelgetjük, forgatjuk magunkban. Rágódunk a történteken, hogy is kellett volna... mit kellett volna mondani... ezek a vélt vagy valós történések, esetleg sérelmek pedig gyűlnek és rakódnak, összeadódnak, mígnem jön az utolsó csepp a pohárban és akkor egyszerre robban ki belőlünk minden addigi feszültség. Nagyon résen kell lenni, bármikor történik veled valami, próbáld letisztázni mihamarabb, de semmiképp ne agyalj rajta, hogy mi történhetett. Az érzékenység segít ráhangolódni másokra, ráhangolódni a problémákra, megérezni és megérteni, hogy mi a legoptimálisabb megoldás, de ugyanennyire fordulhat ellened, kiélezve a hangulatodat. Így válhatsz szende cuki nyuszikából igazi harci vérnyúllá pillanatok alatt. 

A történések elemezgetése és az agyalás helyett koncentráljunk inkább tanulmányainkra és fejldőésünkre, nagy igényünk lesz rá, ebben a hónapban is, érdemes meglovagolni ezt a hullámot. 

A bikini-szezon előtti utolsó végrehajrában járunk, ezért aztán ha úgy érezzük van még mit tennünk magunkért, akkor itt az idő elkezdeni. De lehet, hogy neked nem a fogyókúra szükséges, inkább több mozgás, vagy egy tavaszi vitaminkúra, mindenki maga érzi és tudja, hogy számára mi a következő lépés egy egészségesebb élethez. 

Legyél koncentrált, próbálj mindig egy irányba figyelni, nem biztos, hogy sikerül, de ebben a hónapban ez a siker kulcsa. Ha csak hagyod történni a dolgokat és nem veszed a kezedbe az irányítást, akkor kifolynak a kezedből a feladatok. Egyszerre egyet és csak arra figyelve. Ez segít koncentráltnak maradnod és mire hónap végére érsz már lehet, hogy nem is csak egy szálon tudod mozgatni az eseményeket. 

Tanulj, keresd a fejlődési lehetőségeket, használd ki, hogy most láthatod merre érdemes haladni, ne hagyd, hogy magukkal ragadjanak az érzelmeid, tudatosan szervezd a napjaidat és építs be valamit az életedbe amitől jobb lesz az egészséged. Így lesz hatékony márciusod. 

Szeretettel:

Szilvi

Ha még egy kis kiegészítésre vágysz kattints:

 

 

Comments powered by CComment