brunch 5002686 19202020. szeptember 7-e egy hibrid nap lesz, reggel még a majom havában ébredezünk, de aztán mire igazából elkezdődik a napunk beérünk a kakas hónapjába. A fejlődési igény folytatódik, nagy feladat lesz, hogy vajon a saját céljaidért dolgozol majd, vagy hagyod magad mások által irányítani? Fókuszban a szépség, az egészség és a karcsúság: a tökéletesség. Nagy kérdés szeptemberben: vajon szép-e ami nem tökéletes?

Szeptemberben ugyanúgy velünk lesz a fejlődési igényünk mint augusztusban, de a hozzá kapott energia nem a makacs kitartás, hanem inkább a rugalmasság, a türelem. Ebben a hónapban az erőnk a hajlékonyságunkban, az alkalmazkodási képességünkben és a türelmünkben rejlik. Nem megyünk fejjel a falnak, ki tudjuk várni a kellő pillanatot és ha változnak a körülmények, könnyedén tudunk igazodni a változásokhoz. Az idomulási képességünk átlagon felüli lesz, bármilyen társaságban, bármilyen helyzetben fel tudjuk venni a ritmust, képesek vagyunk részévé válni a dolognak. Ez annyira automatikus lesz, hogy arra kell már figyelni, hogy a saját identitásunkat ne adjuk fel, csak azért, hogy valahova beilleszkedjünk, az erőnkön felüli alkalmazkodás már káros, vedd észre ha már ettől nem érzed jól magad. Kommunikációs képességünk nagyon kiváló lesz, tudunk úgy információt átadni, hogy azt a másik értse és megértse. 

Ez a hónap felébreszti bennünk a tökéletességre való törekvést. Szeretnénk jól teljesíteni, szeretnénk jól kinézni, szeretnénk hibátlanok lenni. Kívül-belül mindenre odafigyelünk és fürdünk az elismerésben, ha a könyezetünk azt tükrözi vissza, hogy ez sikerült. Szeptemberben jöhetnek a bókok, a dicséretek, mindnek helye van és mindegyik jólesik. Viszont a "szeretnénk" és a "muszáj" között nagyon vékony a határvonal. Addig amíg a tökéletességre törekvésed előre visz téged, biztosítja a fejlődésedet és örömmel tölt el a végeredmény, addig ez téged szolgál és pozitív hatással van rád. De amikor már átmegy görcsösségbe, amikor erődön felül kell belefeszülnöd, hogy mások ne vegyék észre, hogy valami nem kerek, az már nem jó. Mikor már nem az egyre jobb teljesítmény, csak annak látszatának a fenntartása a cél, akkor jött el az idő ennek elengedésére. Tanuld meg, hogy nem csak a tökéletes lehet elég jó és a hiba szerethető, mert különlegessé tesz. 

A szeptember magával hozza a kitűnni vágyást, nem csak azt, hogy törekszel a legjobb teljesítményre, de azt is, hogy szomjazod, vegyék már mások is észre ezt. De ez a hónap nem arról szól, hogy nyíltan hívd fel a figyelmet arra, hogy vegyenek észre, hanem inkább arról, hogy tedd a dolgod a tőled telhető legjobb módon és meglátod észreveszik. A mezőn a rózsa is csak rózsa, gyönyörű virágot bont és nem azért, hogy szebb legyen a nárcisznál, hanem belső késztetése a virágzás. Ez a hónap rejtett tanítása, hogy a fejlődési igény és a tökéletességre törekvés együtt elhozhatja a sikert. De ha túl türelmetlen vagy, ha nem bírod kivárni az eredményt, ha esetleg mások leszólásával akarod magad szebbnek és jobbnak láttatni, akkor nem jutsz előbbre. Ugyanannyira nem, ha gőgös vagy és ezért nem vagy hajlandó fejlődni, mert te már így is mindent tudsz, akkor a belső feszültségen kívül más jutalmad nem lesz. A gőgös ember mottója a hónapban: "senki nem lehet tökéletes, belőlem is hiányzik a hiba" 

Szeptemberben fontossá válik a külsőnk és könnyen lehet, hogy a régóta halogatott életmódváltás most aktuálissá válik, mert belső késztetés lesz az egészségesebb életmód és a karcsúbb test. 

leépítés

Szeptemberben lehull a szemedről a fátyol és észre fogod venni a helyzeteket, amikben azért vagy benne, mert valahol és valamikor a folyamat során "igen"-t mondtál, amikor valójában "nem"-et szerettél volna mondani. Nagy feladata a hónapnak, hogy kiállj magadért és merd felvállalni, ha valamiben nem akarsz részt venni, ha valami neked nem esik jól, ha te másképp szeretnéd.Ennek egyetlen lehetséges megoldása van: a kommunikáció. És ebben a hónapban pont ez erősödik meg bennünk, képesek vagyunk nagyon célzottan és jól kommunikálni, kifejezni a bennünk lévő dolgokat úgy, hogy a másik megértse azt. Innentől már rajta múlik, hogy hajlandó-e olyan kompromisszumot kötni, ami mindkét fél számára kielégítő. Annak, hogy miért mondunk "igen"-t egy olyan helyzetben, ahol nem is szeretnénk, rengeteg oka lehet. Félünk attól, hogy akkor nem fogadnak el, mit gondolnak rólunk, fognak-e szeretni, nagyon sok indokot fel tudunk sorolni. Azzal, hogy kinyilvánítjuk mi hogyan szeretnénk, valamilyennek kell lenni. Meg kell mutatni saját magunkat. Amíg olyat cselekszel amit valójában nem is akarsz, addig másnak mutatod magad mint amilyen valójában vagy. Megmutatni igazi önmagad, veszélyes. Viszont csak így adsz lehetőséget a másiknak, hogy igazán téged tudjon szeretni. 

A témában már született egy cikkem, amit az alábbi linkre kattintva megtalálsz:

A "NEM"-ESEDÉS MŰVÉSZETE

Ne feledjük, az ősz legerősebb hónapjában járunk, ez a fém évszaka, a becsület, a tisztesség időszaka. Ezért szeptemberben is fontos tanítás, hogy ne térjünk le az igazság ösvényéről, csak korrekten, becsületesen próbáljunk eljárni minden esetben, mert attól függően érkeznek a feladatok, hogy te magad hogyan állsz ehhez a kérdéshez. 

Összefoglalva: egy együttműködő, harmónia kedvelő hónapba lépünk, ahol egyszerre van jelen a célok elérésére való késztetés, a fejlődési, tanulási igény, és a kellő magabiztosság a rátermettségünkről. Nincs más dolgunk, mint a tőlünk elvárható legmagasabb szinten végezni a feladatainkat és ez meghozza az elismerést. Tudatosan figyelni kell a határaidra, hogy tiszta fejjel tudd eldönteni, mibe akarsz belemenni és mibe nem. Használd a megoldáshoz az ebben a hónapban rendelkezésre álló kiváló kommunikációs képességedet. Légy egyenes, becsületes és erkölcsös, mert ennek az ellenkezője ebben a hónapban nem maradhat titokban!

Nagyon kellemes, igazi fellismerésekben és elismerésekben gazdag hónapot kívánok szeretettel:

Piller Szilvi 

És ha még a hangomra is kíváncsi vagy, akkor kattints a videóra:

Comments powered by CComment