village 3317294 19202020-ban a kutya hónapja október 7-én az esti órákban érkezik meg az életünkbe. A szeptember és az október hónapok közötti különbséget észre fogjuk venni, mert a folyamatos változásra késztetést felváltja a belső bizonyosság, a fejlődési vágyat a magabiztosság, a kitűnni vágyást pedig a belső béke. Az ősz utolsó hónapjával megérkezünk a kiegyensúlyozottsághoz és az elégedettséghez, végre megélhetjük, hogy minden jó úgy ahogy van. 

Kicsit megélhetjük most azt, hogy milyen jó érzés, amikor elül körülöttünk minden. Lecsillapodik a külvilág és az egyszerű lesz a nagyszerű. A szeptember folyamatosan belülről piszkált bennünket, hogy változzunk, hogy hozzuk ki magunkból a többet, hogy ne punnyadjunk, hanem tegyünk magunkért, ez alakul át azzá, hogy minden jó, minden szerethető és megszokható

Nem szabad azonban abban a hitben tengődni, hogy októberben hátradőlünk, a világ pedig megy a maga útján amerre akar. Ugyanis óriási maximalizmussal állunk neki ennek a hónapnak, szeretünk, akarunk és tudunk dolgozni. Októberben legyőzhetetlenek leszünk, mert a maximalizmus találkozik a végtelen kitartással. Képletesen szólva ebben a hónapban hegyeket tudunk elmozdítani. A kitartás segít abban, hogy amit máskor feladtál, most azt is véghezviszed. Csak két dologra figyelj nagyon: egyrészt, ha valami nem megy, akkor érdemes megvizsgálni, hogy máshogy vajon sikerülne-e. Ebben a hónapban ugyanis hajlamos vagy ötödszörre is nekiállni ugyanannak a dolognak ugyanúgy és így ötödszörre is kudarcba fulladhat. Ezért fontos, hogy ha valami nem sikerül, akkor beszéld át valakivel, hátha kapsz egy jó ötletet és így újfajta hozzáállással sikerülhet a dolog. A másik amire nagyon ügyelj, hogy hol a határ. A kitartás pozitív dolog, mert - mint említettem - megadja a lehetőségét a sikernek olyan helyzetekben, amikben máskor már feladtad volna. De van az a makacs akarat és meggyőzhetetlenség ami már káros. Ahol már fel kellene ismerni, hogy az az út járhatatlan és bármeddig is tartasz ki nem vezet majd eredményre. Ezért ha valami nagyon nehéz és eredménytelen, érdemes elgondolkodnod, hogy biztosan érdemes-e tovább erőltetni a dolgot?

Ebben a hónapban a megszokottság és a változatlanság a komfortosak. Ezért nem az újdonságok felé vagyunk nyitottak, hanem  inkább a már ismert dolgok adják meg a biztonságot. Ha pedig valami nem jól működik, akkor nem lecseréljük, hanem megpróbáljuk megjavítani. Igaz ez mindenre, tárgyakra és emberi kapcsolatokra is. Ebben a hónapban a változás és az ismeretlen inkább ijesztő mint izgalmas, ezért ha valami nem tökéletes az nem baj, abból próbáljuk kihozni a legtöbbet ami van. Nem kísérletezünk, inkább gyarapítunk. Azért is mert a rutinszeretetünk is nagyon előjön belőlünk. A szokásaink kerülnek előtérbe, a bejáratott rutin legyőz minden újítási kezdeményezést. Egyfajta biztonságos keretet nyújt októberben, ha azokhoz a dolgokhoz és megoldásokhoz tudunk nyúlni, amik már jól beváltak. 

Októberben sokmindenre megoldást nyújt az élethez való pozitív hozzáállás és a jó humor. Mindent a derű szemüvegén keresztül vizsgálunk, ami meg még így is sötét, abból pedig viccet csinálunk. A lelkierőnk magja lesz ha tudunk magunkon is nevetni. Most tudjuk élvezni az életet a maga összességében, jól tudjuk magunkat érezni annak ellenére is, hogy nincs minden teljesen rendben, át tudjuk élni az „itt és most”-ot, képesek vagyunk megélni a pillanatot és képesek vagyunk megtalálni a boldogságot nagyon apróságokban is. A jókedv, a humor, az önmagunkon és a bajainkon való nevetés a hónap titkos fegyvere. Raktározzuk el magunkban ezt az életérzést, mert a vidámság rengeteg mindenen átsegít, elveszi az élét a fájdalomnak, kihúzza a szenvedés méregfogát, fölé emel a problémának. Amikor tudsz nevetni valamin, már nem az irányít téged, hanem legyőzted. Most ezt megtapasztalhatod.

Ezzel együtt az élet élvezete is előkerül, minden amiért a földi létben élni érdemes örömmel tapasztalható ebben a hónapban. Míg máskor elmész egy gyönyörűen nyíló virág mellett, most rá tudsz csodálkozni a teremtés hihetetlen gazdagságára. De megtalálod az élvezetet egy ízben és dallamban és egy csókban is. Éld át, hogy embernek lenni milyen jó! 

Októberben ami a szívünkön az a szánkon, hirtelen nyilváníthatunk véleményt, meggondolatlanul. Haragtartók nem vagyunk, könnyedén továbblépünk, kiadjuk a mérgünket és ezáltal nem rág belülről. A problémáinkat sokkal könnyebben tudjuk kezelni a belső erőnk segít abban, hogy bármilyen bajunk, nehézségünk van, akkor is pozitívan tudjuk szemlélni a dolgokat és van lelkierőnk felállni és továbbmenni. Ebben segít a makacsságunk is. 

A vidámság és a szeretet, az egymásrafigyelés is állandó minőségként jelen van a hónapban. Ne fukarkodj a mosollyal, egy jó szóval és bátorítással, mert ezek az apróságok azok amivel bearanyozzuk egymás napjait. Azt gondolod, hogy a röpke kedvesség csak úgy elszáll és észrevehetetlen? Látszólag igen, de mégis ezek a dolgok azok, amiktől a másik értékes embernek érzi magát és minden apró szeretetmegnyilvánulás a másikban belső derűvé növekszik. Jók vagyunk ebben októberben, miért ne használnánk ki és adnánk másoknak olyat, amitől mi magunk is csak gazdagodunk?

Összességében: egy vidám, nyugodt és az állandóság energiáját hozó hónapnak nézünk elébe, amikor az előző időszak megszerzett javait gyarapítjuk. Jó hangulatban telik az október, leginkább a megszokott mederben folyik az élet. Hatalmas energiáidat tedd bele a dolgokba, de vedd észre hogy hol kell abbahagyni az akarást. Vigyen előre a bejáratott rutin, de itt is figyelj fel arra amikor már hátrány a mindig mindenhez való ugyanolyan hozzáállás. Áraszd a kedvességet, hogy növekedjen a világban a szeretet és az egymásra figyelés és élvezd az életet a maga egyszerűségében!

Szeretettel:

Piller Szilvi

Ha pedig hallani is akarod, akkor kattint a videóra:

 

 

 

Comments powered by CComment