buddha 3791863 19202020. november 6-ról 7-re épp hogy éjfélt üt az óra és máris kiebrudalja a disznó a kutya energiáját, hogy mire pirkad már röfögéstől legyen hangos a világ. Megkezdődik az asztrológiai tél, ami felerősíti az egész évben jelen lévő érzelmeket, hoz mellé egy kissé melankólikus világlátást, de ott szunnyad mindenkiben a tűz. Ahogy az Éhezők viadalában elhangzik: "sok szerencsét és soha ne hagyjon el benneteket a remény!"

Az asztrológiában a víz minőséghez a tél évszaka kapcsolódik. Egy víz elemű, patkány évben vagyunk és ezen az éven belül most elérkeztünk a víz évszakához is. A most kezdődő három hónapos időszak, aminek a végén véget ér a patkány éve, megsokszorozza ennek az évnek az érzelmi minőségét. Minden amit eddig tapasztaltál az évben, hogy érzelmesebb vagy, hogy jobbak a megérzéseid, hogy szenzibilisebb vagy mások hangulataira az most mind felerősödik. Van ennek - mint minden másnak is - jobb és rosszabb oldala is, mert együttérzőbb, ráhangolódósabb és megértőbb tudsz lenni, no meg sokkal hisztisebb is ha úgy van. 

Arra azért érdemes készülni novemberben, hogy szétszórtabb lehetsz. Ha még emlékszel a tavalyi évet hogy élted meg általánosságban és ott jellemző volt rád, hogy futsz a dolgaid után, hogy folyamatos lemaradásban és késésben vagy, akkor tudd, hogy most is előjöhet ez belőled. Nem mindenkinél lesz ez hangsúlyos, de valamennyire mindenkinél megjelenik, lesz akinél erőteljesebben. Hogy jelenik ez meg? Eleve több mindent gondolsz elvégezhetőnek mint ami a valóságban megvalósítható. A problémák már itt kezdődnek. De ez még nem lenne akkora baj, ha egyfelé tudnád irányítani a figyelmedet. De most nagyon jellemző lesz az, hogy egy csomó minden miatt elkalandozol és másba kezdesz és alapvetően fele annyit sem végzel el mint amit alapból szoktál. A túltervezés és az alulteljesítés eredményeképpen egy szakadék keletkezik a tervek és a valóság között, ami frusztrálhat egy idő után és úgy érzed összecsapnak a fejed fölött a hullámok. A megoldás a koncentráltság és a józan tervezés, egy lista ami segíti a megvalósítást. Ha pedig mégsem úgy jönnének össze a dolgok ahogy szeretnéd, akkor légy magaddal elnéző és tudd, hogy ez az időszak most mindenkit erre hajlamosít. Az idő egyszerűen kifolyik az ujjaink közül és minél inkább szorítanánk, annál illékonyabb. 

Október az optimizmus hónapja volt, tele voltunk jókedvvel és legyőzhetetlen vidámsággal. Titkos fegyverünk volt a nevetés, talán emlékszel, hogy azt írtam: "mert a vidámság rengeteg mindenen átsegít, elveszi az élét a fájdalomnak, kihúzza a szenvedés méregfogát, fölé emel a problémának. Amikor tudsz nevetni valamin, már nem az irányít téged, hanem legyőzted." Ne hidd, hogy az októberrel ez a minőség is tovaszállt, továbbra is képes vagy erre, de már nem annyira egyértelműen, de ott van benned a lehetősége. Mindez viszont egyfajta mélabússágba, gyanakvó látásmódba van csomagolva. Van benned vidámság, humor és életszeretet, de megelőzi némi kritika és önelemzés. Ha viszont szükséged van a humorra, akkor mint a disznót a kalapból... vagy mit is???

November az érzelmek és a bölcsesség hónapja. Éles szemeddel és eszeddel, jó elemző és rálátási képességeddel most nagyon jól látod, hogy honnan ered egy probléma és mi a hosszú távú megoldása. Most nem operálsz a saját életedben sem pillanatnyi megoldásokkal, helyette inkább olyan megoldást választasz ami hosszú távon is eredményes, esetleg véglegesen megoldja a problémát. Ha mindez konfliktussal jár jelenleg, most az sem zavar, inkább bevállalod, ha ezzel megoldódik valami. Tanácsot is szívesen adsz ebben a hónapban, a fokozott empátia miatt átérzed mások érzelmi állapotát, meglátod, hogy mi a jó megoldás és célzottan tudsz jó tanácsot adni. Bizonyos helyzetekben előfordulhat majd a hónapban, hogy akár kéretlenül is beleszólnál mások dolgaiba, de mélyen belül azért tudod, hogy ez nem helyes, még akkor sem ha csupa jó szándék vezérel. 

Novemberre, de valójában az év hátralévő 3 hónapjára, nagyon fontos tanács, hogy a felgyülemlett feszültséget mindenképpen igyekezz levezetni! Mindenkinek más nyújt megoldást, de fontos, hogy találd meg azt, ami neked segít. Futhatsz, tornázhatsz, de nézhetsz vígjátékokat, meditálhatsz, kézimunkázhatsz, rejtvényt fejthetsz, ez már csak rajtad múlik, hogy mit alkalmazol, de fontos, hogy valamit válassz, mert ez fog téged egyensúlyban tartani. Rengeteg gondolatunk van, rengeteg ötlet és ezek folytonosan ott cirkulálnak bennünk, ha pedig valamivel nem eresztjük ki a gőzt, akkor robbanást fog okozni, érzelmi kiborulást.
A másik fontos tanács novemberre, hogy ha konfliktusod van, akkor azt igyekezz azonnal tisztázni. Most ugyanis hajlamosak vagyunk a sérelmeinket magunkba zárni, belül dédelgetni és növesztgetni, hogy aztán megerősödve kitörjön belőlünk. De ez rendszerint nem ott és akkor történik mikor szeretnénk. Mint írtam van egy gyanakvó, folyamatosan elemző látásmódod ebben a hónapban, ezért oda is képes vagy háttérinformációkat odagondolni, ahol nincs is és végül nagyon felhúzni magad. Ha bármi történik amit nem értesz, akkor kérdezz, mert nem biztos, hogy veled kapcsolatos a dolog, sőt a legtöbb esetben nagyon fogsz mosolyogni mikor megtudod az igazságot, hogy te mennyire félregondoltad a dolgot. Sok felesleges sértődéstől tudod magad így megkímélni ebben a hónapban. 

Összefoglava: novemberben megéljük a belső bölcsességet, a jó rálátási és elemző képességet, ami nagyszerű ötletekkel és kitartással párosul. A víz a mozgalmasság szimbóluma, de ebben a hónapban inkább ez belső minőség lesz, segíteni fogja az elmélyülést, hiszen ez a hónap alkalmas a belső dolgaink elemzésére, a befelé elindulásra, az önelemzésre, mert hihetetlen jó felismeréseink lehetnek. Ezzel együtt igyekezzünk megőrizni az érzelmi egyensúlyunkat a fentebb ismeretett módszerekkel. 

Mindenkinek felismerésekkel teli novembert kívánok, hiszen ahogy kívül egyre csökken a fény, úgy növekszik bennünk egyre a világosság!

Szeretettel:

Piller Szilvi

Ha szeretnél még információt kapni, akkor hallgasd meg a Podcastet:

PODCAST 2020 NOVEMBER

Ha pedig kellemes őszi hangulatot is néznél közben, akkor nézd meg a videót:

Comments powered by CComment